Haapsalu peatänava eskiis valmib tulevaks nädalaks

Maastikuarhitekt Kersti Lootus vaatas eile Haapsalu peatänava oma silmaga üle. Urmas Lauri

Maastikuarhitekt Kersti Lootus vaatas sügisel Haapsalu peatänava oma silmaga üle. Urmas Lauri

Nädala pärast valmib Haapsalu peatänava eskiis, mille koostab arhitektibüroo Lootusprojekt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskumatu
3 aastat tagasi

KOV valimised on ukse ees, arvatavasti saab kohtuvaidlustega sinnamaani venitada, kui üritatakse lageraiega edasi minna.

maestro
3 aastat tagasi

kui puude asemele ei tule muru,
siis puukallistajad lehti korjama
maailma igas linnas on kenad murud linnas
Puud ei sobi linna!

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Puud ei sobi linna?! Ennekuulmatu väide. Vastupidi, mida rohkem loodust, seda hubasem ja ilusam on linn. Puud on looduse osa.

maestro
3 aastat tagasi

puude asemele tulgu muru!

Naima
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Kas muru kaitseb sind kuumal suvepäeval päikese eest? Peatänava puud peavad alles jääma!!! Kõnnitee las jääb Kaubamaja poolsesse ossa ja jalgrattatee vastaspoolele, s.t. linnavalitsuse poolde. Puud jäävad siis igal juhul alles. Palun, ärge tehke rahva tahte vastaselt, meil on kuurortlinn ja rohelus,puud, annavad linna ilule palju juurde.

Chr
3 aastat tagasi

Palun lõpetage see puudetrall ära, metsades lageraie ja keegi ei ala ega kallista seal neid. Vahelduseks tore, kui saab ka haapsalu peatänava vähe modernsemaks ja ehk ka teed korda.

Saag käima!
3 aastat tagasi
Reply to  Chr

Inimesed ei ela ka metsas, et seal puid kallistada, vaid ikka linnades, kus rohelust peab säilitama.

Chr
3 aastat tagasi
Reply to  Saag käima!

No sellest ju ka pikk jutt oli, et uued korralikud puud pannakse sinna ju…., vb vähem, aga pannakse. Kunagi selveri ehitusega sama trall oli, puud võeti maha, täna ei nuta seal parklas keegi neid taga.

soov
3 aastat tagasi
Reply to  Chr

Kuulge, selveris käime ruttu poes ja lahkume, kuigi ka seal on puudevarjust suvel väga puudus, istuks pingil puuvarjul kui jalad tuld löövad peale poeskäiku. See ainuke üksik mänd seal lageda parkla tuules küll midagi muud ei paku ,kui meenutust, et neid oli seal enne ehitust palju ja ilusaid. Võrdlust ei kannata linna peatänav ja selveri parkla. Uued puud on puuistikud ja läheb kümneid aastaid ,et neist tõesti puu saaks. Vanalinna külastatakse muul eesmärgil kui selverit. Austatud otsustajatel soovitaks väga mõelda enne kui saed käima tõmmatakse. Nüüd mil pime aeg käes ja tulukesed puutüvedel peagi valgustavad jõuluootuses –käige ümber nende puude… Loe rohkem »

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Chr

Puid maha raiudes saab modernsema linna!? Mõni on ikka päris sassis oma mõtetega. Mine arsti juurde inimene tõepoolest! Või käi maailmas ringi, saad võrdluspildid omale ajju!

kodanik
3 aastat tagasi

Linnavalitsus võinuks ju algselt korraldada eskiiskonkursi millega saanuks kindlasti uusi ideid.

Kalle
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Linnavalitsuse idee oligi ju ilma puudeta peatänav, mispeale meie, valijad, otsustasime jätkata ilma ametisoleva linnavalitsuseta… siit ka need eskiiskonkursid…

ma elan siin
3 aastat tagasi
Reply to  Kalle

Kui kaua on need puud seal kasvanud, nüüd korraga kellelgi vaja modernsust. Kui tänavad on katki, siis neid parandatakse mitte ei tehta puid omakorda katki, et tänavat parandada. Kus siin loodussäästlik mõtteviis on. Meie väike nn. kuurortlinnake oma vanade auväärsete majadega nendesamade puude all ei vaja mingit üleliigset modernsust. Sellega kaob hulk linnakese väärtusest ja hubasusest Üheksa korda mõõda, üks kord lõika, see on nii ammune tõde, et kehtib ka tänasel päeval