Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 134 inimest, Läänemaal üks

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 803 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 134 testi tulemus osutus positiivseks.

Läänemaa koroonapositiivne sai nakkuse tuttavalt.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 79 inimesel.

Ida-Virumaale lisandus 33, Lääne-Virumaale ja Raplamaale neli ning Pärnumaale, Tartumaale ja Võrumaale kaks uut koroonaviiruse juhtumit.

Järvamaale, Läänemaale ja Valgamaale lisandus üks uus positiivne test.

Viiel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 64,18.

Harjumaa 79 uuest juhtumist 47 elavad Tallinnas. Viiel juhul saadi viirus pereringis, kahel juhul tuttavalt. Kahel juhul toodi viirus sisse Venemaalt, ühel juhul Rootsist.

Üks nakatunu on seotud Viru vanglaga.

Ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on ligi 2 600 inimest, kellest 559 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 14 kollet: esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ja kolmanda töökoha koldega samuti kaheksa haigestunut. Perekonnakoldes on viis inimesest.

Esimeses koolikoldes on kuus ja teises viis haigestunut.

Neljandas töökoha koldes on kümme nakatunut, viiendas töökoha koldes kuus.

Peokoldes on 17 inimest.

Kuuendas töökoha koldes on kaheksa haigestunut, hooldekeskuse koldes 32 inimest.

Seitsmendas töökoha koldes on kuus inimest. Kaheksandas töökoha koldes ja spordikoldes on kummaski viis haigusjuhtu.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest 25 on seotud Viru vanglaga, viirus tuvastati 24 kinnipeetaval ja ühel töötajal.

Neljal juhul saadi viirust tuttavalt, kahel juhul pereliikmelt ja ühel juhul töölt. Üks haigusjuht toodi sisse Venemaalt.

Lääne-Virumaa uutest haigusjuhtudest üks on sisse toodud Itaaliast, ühel juhul on tegemist Viru vangla kinnipeetavaga ja ühel juhul on asjaolud selgitamisel.

Ida regioonis on seitse aktiivset kollet: Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21, Narva-Jõesuu töökoha koldega kümme, Sillamäe teise kooli koldega üheksa, Narva töökoha koldega seitse ja Narva lasteaiakoldega kuus nakatumist.

Vanglakoldes on positiivse proovi andnud 81 inimest, neist üks on vangla töötaja.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on tuhatkond inimest, kellest haigestunud on 195.

Võrumaale lisandunud juhtumid on seotud nakatumisega tööl ja pereringis, Tartumaa uus nakatunu sai viiruse hooldekodus, ühel juhul oli tegemist nakatumisega tööalase kontakti kaudu.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 320 inimese, kellest 52 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle – 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Hiiumaa nakatunu sai viiruse ürituselt, Läänemaa haigestunu tuttavalt.

Pärnumaa juhtumi asjaolud on selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 250 inimest, kellest 48 on haigestunud.

Haiglaravi vajab 40 inimest

31. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 40 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kaks patsienti. Koju saadeti üks inimene, üks patsient viidi üle teise osakonda.

Eestis on kokku tehtud üle 262 000 esmase testi, nendest 4 905 ehk 1,87 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Viiruse leviku pidurdamise eest  vastutab igaüks

Viiruse leviku peatamise ja ühiskonna avatuna hoidmise tagab meie kõigi vastutustundlik käitumine. Koroonaviirus levib inimeselt inimesele. Viimasel ajal on näha asümptomaatiliste viirusekandjate hulga kasvu. Samuti on suurenenud positiivsete testide osakaal ööpäevas tehtud testide hulgas, mis viitab ohule, et tekkida võib viiruse varjatud levik.

Terviseamet kutsub ka kergete haigusnähtude korral kõiki inimesi testima minema.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
3 aastat tagasi

Huvitav on jälgida ühiskonna kahestumist covid-19 suhtes, sõltumata isikute poliitilistest eelistustest. Näiteks Objektiivi-poisid on koroonaskeptikud. Samas võiksid nad intelligentsete inimestena teada, et Itaalias ja Hispaanias töötas kevadel med. süsteem ülekoormatuse piiril (so. kui eelnevad karantiininõuded puudusid). Jah, karmide piirangutega ja tüüpiliselt niigi suurt suhtlusvahet hoidvatel eestlastel oli ehedaid koroonasurmasid vaid 17, mis jäävat alla varasemate aastate gripisurmadele. Aga ei taheta tunnistada, et varasemate gripilainete puhul ei hoitud Eestis aastaringselt pidutsemist, rändamist ja spordivõistlustel eesistujale kuklasse puhumist vähimatki tagasi. Kusjuures riskigruppidel oli võimalus end vaktsineerida. Aga covid-19 nakatub kergemini, paljud põevad asümptomaatiliselt. Millest johtub, et isegi kui tavagripp on protsentuaalselt surmavam,… Loe rohkem »

puntratants
3 aastat tagasi

tegemist on3 maailma sõjaga, nimelt bioloogilisega, haaratud on kogu maaailm, võidab see, kes saab oma valdusse kaitsevaktsiin ja need kes meil omasooiharust propageerivad, on juba leppinud sellega, et nende genoom siit ilmast kaob

Pamp
3 aastat tagasi

Kuidagi kahtlaselt vähe siin Läänemaal. Nädalavahetusel vaadates neid vanalinna meelelahutuskohti, kus rahvast pungil väiksed ruumid puupüsti täis, siis peaks koroona lausa õitsema.

Postimees
3 aastat tagasi

Jõulupidu ja uue aasta vastuvõttu jäävad sel aastal ära.. Selge see..
Osad inimeseloomad on ju süüdimatu..
Aga kannatavad kõik

Valdo
3 aastat tagasi

Sama laul päevast päeva, ära tüütab. COVID on tulnud et jääda. Eks igal põlvkonnal peab olema oma lugu rääkida, meie lugu on hirmudes elamine.
Inimesed nautige päikest ja tarbige vähem meediat. T.

Seda et
3 aastat tagasi

Et see arv tõusma hakkab, siin pole midagi imelikku. Haiguspäevade hüvitus on meil 2008 aasta masu aegadest. 70% ei ahvatle kuidagi koju jääma. Ka laste haigestumise puhul ei ole 100% taastatud?

Covid
3 aastat tagasi

Jõulud ja uus aasta oleme karantiinis ja kui vaadata euroopa trende,siis Eestis peaks olema 2000 päevane arv.Kahtlaselt väike on see seni küll olnud.Söögem torti ni rõõmustagem,et elame veel,seltsimehed!