Maaraamatukoguhoidja tiitlile kandideerib Ene Rand

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vormsi raamatukoguhoidja Ene Rand. Arvo Tarmula

Vormsi raamatukoguhoidja Ene Rand on Läänemaa kandidaat Eesti maaraamatukoguhoidja tiitlile. Nominendid kuulutatakse välja reedel, mil tähistatakse maaraamatukoguhoidjate päeva.

Läänemaa keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Kersti Branti sõnul väärib Rand esile tõstmist eelkõige laste- ja noortetöö eest.

Rand korraldas teist aastat septembri esimesel nädalal ühise koolivihikutele-õpikutele ümbrispaberi panemise. Kaasatud on kogu saarerahvas – kes toob paberit, kes aitab voltida, kes püüab elus esimest korda raamatuid „kaanetada”. Branti sõnul on see toonud kahepoolset kasu – koolitarbed saavad „viisaka välimuse” ja raamatukogu mõne uue lugeja/kasutaja.

Lisaks sellele on Vormsi raamatukogus kord kuus lastele muinasjutuhommik. Rand teeb koostööd kooli emakeeleõpetajaga, tänu millele on laste lugemus hakanud suurenema. Raamatukogus on peetud Pipi sünnipäeva ja sellest suvest on Vormsi lapsed liitunud maakonna keskraamatukogu laste suvelugemisprogrammiga.

Rand avas Facebookis Vormsi raamatukogule lehekülje ning tähistas saare raamatukogu 100 aasta juubelit.

Rand ise on öelnud, et sattus raamatukokku tööle mõneti juhuslikult – et tal Vormsi kolides seal alguses sõpru-tuttavaid polnud, hakkas ta raamatukogust raamatuid laenama. Kolm aastat tagasi paluti tal kuu aega asendada puhkusel olevat raamatukogu juhatajat ja kui koht vabaks jäi, otsustas ta sellele kandideerida. „Kaotada polnud ju midagi, aga õppida midagi uut – palju,” ütles Rand.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments