Vormsil valmisid pehmed pikutamispadjad

Lääne Elu

info@le.ee

Puhkamispadjad koos eelmisel jõulul ühistööne valminud kaltsuvaibaga. Foto erakogu

Vormsi kooli õpilased valmistasid Keskkonna investeeringute keskuse (KIK) videokonkursi Negavatt raames pehmeid pikutamispatju. Konkursi mõte seisnes selles, et leida lahendusi kuidas peatada maailma uppumist riietesse.

Kohe, kui Vormsi kooli õpetaja Elle Palmpuu kuulis KIK-i projektist, videokonkursist  „Negavatt”, jooksis tal peast läbi mõte, kuidas projekt reaalselt ellu pöörata.

Tema silmis-peas küpses kujutluspilt, kuidas riideid-kangaid taaskasutada ja valmistada õpilaste abiga kooli tarbeks suuremõõdulised lamamis/pikutamispadjad. Patjadel saab vahetundidel selga ja jalgu sirutada, veidikene mürada ja müksida, suurt külakuhja ehitada, ainetundegi läbi viia.

Sama rõõmsalt haaras mõttest käsitööõpetaja Ene Rand, kelle juhendamisel õpilased  kääride kõrinal teksadest lappe hakkisid ja õmblusmasinal kokkusäristasid. Kohalikust  „teise ringi riiete” poest sai tekapükse puntraviisi, toetasid lapsevanemadki. Õpilased võtsid padjad julgelt kasutusse. Kogu tegevuse jäädvustas videoks õpetaja Ivo Mikson.

KIKi videokonkursile Negavatt oodati I-VI klasside õpilaste videoid leidmaks lahendusi üleliigsele tekstiilitarbimise probleemile. Konkursile saabus 84 tööd.  

Malle Hokkonen

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments