Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 37 inimest

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 604 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 37 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 21 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kaheksa ning Lääne-Virumaale, Tartumaale ja Valgamaale üks uus juhtum. Viiel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 42,06.

Tänase seisuga pole Läänemaal ühtegi koroonaviirusesse nakatunut, Läänemaa viimase 14 päeva nakatumisnäit on null. Ööpäevaga testiti Läänemaal 23 inimest.

Harjumaa juhtumitest 13 laekusid Tallinna. Üks Harjumaa juhtum on seotud nakatumisega pereringis ning neljal juhul toodi viirus sisse Venemaalt, Rootsist, Soomest ja Ukrainast. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1900 inimest, kellest 337 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada kümmet kollet: esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ning kolmandas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus ja  teises kooli koldes on viis haigestunut.  Neljandas töökoha koldes on 10 nakatunut ning viiendas töökoha koldes kokku kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökoha koldes on viis haigestunut.

Ida-Virumaa uutest juhtudest kolm on seotud perekondliku nakatumisega, ühel juhul nakatuti lasetaias ja ühel juhul töökohas.  Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Rahvastikuregistri järgi Lääne-Virumaale tulnud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Ida regiooni tööpiirkonnas on 10 aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36 ja teise kooli koldega kaheksa inimest. Meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest ja lasetaia koldes viis. Narva-Jõesuu töökoha koldes on seitse inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on 570 inimest, kellest haigestunud on 117.

Rahvastikuregistri järgi Valgamaale laekunud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Tartumaa juhtumi nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 300 inimest, kellest 46 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 140 inimest, kellest 27 on haigestunud.

27. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 35 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kolm patsienti. Koju saadeti kaks inimest (üks koju saatmine registreeriti tagantjärgi). Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati seitse.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 538 COVID-19 haigusjuhtumit 524 inimesega.

27. oktoobri seisuga on tervenenud 3 561 inimest. Neist 2 624 inimese (73,7%) haigusjuhtum on lõpetatud, 937 inimese puhul (26,3%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 254 000 esmase testi, nendest 4 465 ehk 1,75 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments