Aidi Vallik tutvustab raamatukogus oma uusi raamatuid

Aidi Vallik. Foto: Arvo Tarmula
Aidi Vallik. Foto: Arvo Tarmula

Teisipäeval, 27. oktoobril kell 14räägib Haapsalu raamatukogu lugemissaalis oma uutest raamatutest kirjanik Aidi Vallik.

Äsja ilmunud lasteraamat „Imelood” sisaldab 29 lühemat värssjutustust muinasjutulistest maaelu juhtumitest ja sündmustest, mille peategelane on kirjanik ise.

Saame lugeda, kuidas ta kakukese seljas sõitis, saunas kratti tegi, maantee külge kinni külmus, aias jäälilli kasvatas, lehti puu otsa tagasi puhus, elevandiga lõbusõitu tegi, korstnast välja puges, juustuauku ära eksis ja veel palju muud kummalist korraldas.

Need luuletused on fantastilised ja naljakad ning sobivad hästi nii laste kui täiskasvanute lõbustamiseks, kuigi selle peamine sihtgrupp on umbes 10-aastased algkoolilapsed.

Lisaks tutvustab Vallik ka hiljuti ilmunud „Minu Haapsalu”, mille esitlusele septembri alguses kõik huvilised paraku ei mahtunud. Nüüd on selleks raamatukogus uus võimalus.

„Siin on ikka veel alles see, millest kõnelevad Ernst Enno laulud ja mida kujutavad Ilon Wiklandi pildid – kõik see, mis mujal tundub ammu kaotatuna, see kadunud maailmade ilu. Siin elab ajalugu, siin elavad unistused ja muinasjutud. Siin elasin ka mina, selle kõige keskel, veerand sajandit oma elust,” on Vallik raamatu tutvustuses öelnud.

Üritus on osa raamatukogupäevadest Haapsalus. Üle-eestilised raamatukogupäevad toimuvad 20.-30. oktoobrini.

Raamatutuvustuselt on võimalik ka kirjaniku uuemaid ja vanemaid raamatuid kaasa osta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments