Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 17 inimest, Läänemaal pole ühtegi haiget

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 640 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 17 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 12 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kolm ning Pärnumaale ja Võrumaale üks uus juhtum.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 41,08.

Tänase seisuga pole Läänemaal ühtegi koroonaviirusesse nakatunut, Läänemaa viimase 14 päeva nakatumisnäit on null. Lisaks Läänemaale pole ühtegi haigestunut ka Järvamaal.

Kõik 12 Harjumaa juhtumit laekusid Tallinna. Kolm Harjumaa juhtumit on seotud nakatumisega pereringis ning ühel juhul toodi viirus sisse Inglismaalt. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 1800 inimese, kellest 332 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada kümmet kollet: esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ning kolmandas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus ja  teises kooli koldes on viis haigestunut.  Neljandas töökoha koldes on üheksa nakatunut ning viiendas töökoha koldes kokku kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökoha koldes on viis haigestunut.

Ida-Virumaa uutest juhtudest kaks on seotud perekondliku nakatumisega, ühel juhul toodi haigus sisse Ukrainast. Ida regiooni tööpiirkonnas on 10 aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36 ja teise kooli koldega kaheksa inimest. Meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest ja lasetaia koldes viis. Tänase hommikuga lisandus Narva-Jõesuu töökoha kolle seitsme inimesega.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 570 inimese, kellest haigestunud on 115.

Rahvastikuregistri järgi Võrumaale laekunud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 300 inimese, kellest 54 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Pärnumaa uue haigusjuhu asjaolud on täpsustamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 140 inimese, kellest 28 on haigestunud.

26. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 30 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on neli patsienti. Koju saadeti üks inimene ning üks inimene viidi Lääne-Tallinna Keskhaiglast üle Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kolm.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 536 COVID-19 haigusjuhtumit 522 inimesega.

26. oktoobri seisuga on tervenenud 3 505 inimest. Neist 2 584 inimese (73,7%) haigusjuhtum on lõpetatud, 916 inimese puhul (26,3%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 252 000 esmase testi, nendest 4 428 ehk 1,75 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
3 aastat tagasi

Siis tuleks kõigile sissesõitjatele kehtestada karantiin, või nõuda kahe viimase päeva jooksul tehtud negatiivset testitulemust.

Kai
3 aastat tagasi

Muidugi pole, kuna arstid ei saadagi haigeid proovile.

Seda et
3 aastat tagasi

Kuidas see võimalik on? Kas keegi seda pläma usub ka

vot siis
3 aastat tagasi

Kas võiks avaldada, mitut Läänemaa inimest testiti selle 0 tulemuse ilmnemiseks.
Väita, et pole ühtegi nakatunut, no teate, pole just väga usutav