Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 44 inimest

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 651 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 44 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 27 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 13 ja Tartumaale,  Pärnumaale ning Võrumaale üks. Ühel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 36,72.

Tallinna lisandus 24 uut nakatunut. Harjumaa ühe juhtumi puhul on tegemist varasema haigestunu lähikontaktsega. Üks juhtum toodi sisse Prantsusmaalt. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on selgitamisel. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada kaheksat kollet, esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ning kolmandas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus inimest.  Neljandas töökoha koldes on kuus nakatunut ning viiendas töökoha koldes viis inimest. Täna hommikul lisandunud teises kooli koldes on viis haigestunut.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on 1 436 inimest, kellest 232 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud kahe juhtumi puhul toimus nakatumine hooldekodus, ühel juhul töökohas, ühel juhul koolis ja kuuel juhul läbi tuttavate- või perekontakti. Kaks juhtumit on sisse toodud Venemaalt. Ühe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe kooli koldega on seotud 36 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on 760 inimest, kellest on haigestunud 152.

Võrumaale lisandunud nakatunu haigestus läbi perekontakti.  Rahvastikuregistri järgi Tartumaale lisandunud juhtumit on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 474 inimest, kellest 57 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on kaks kollet – töökoha kolle Võrus 24 inimesega ja Jõgevamaa töökoha kolle 20 inimesega.

Pärnumaale lisandunud juhtum on  seotud nakatumisega läbi perekontakti. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 66 inimest, kellest 18 on haigestunud.

21. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 29 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti kaks inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kolm. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 71 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 524 COVID-19 haigusjuhtumit 510 inimesega.

21. oktoobri seisuga on tervenenud 3 334 inimest. Neist 2 478 inimese (74,3%) haigusjuhtum on lõpetatud, 856 inimese puhul (25,7%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 246 000 esmase testi, nendest 4 171 ehk 1,69 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
edasi
3 aastat tagasi

Pidi olema langustrend? See ongi siis?

kilu
3 aastat tagasi
Reply to  edasi

Ära unista. Vaktsineerida tahetakse ja igal juhul võlutakse need positiivsed testid välja. See on poliitika, mitte haigus. Aeg oleks aru saama hakata.

maa lapik ka
3 aastat tagasi
Reply to  kilu

Polegi haigust, arvad? Uus teooria hommikutarkade maalt.

Ko & Roona
3 aastat tagasi
Reply to  edasi

Maailmas on tugev tõusutrend, üle päeva püstitatakse uusi rekordeid. Ega Eestigi pikalt vastu pea, suurem jama on alles ees.