Politsei ei leidnud Jaakna surmaavarii põhjust

15. jaanuaril oli Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maanteel Risti lähedal Jaakna külas avarii, kus põrkasid kokku Haapsalu suunas liikunud sõiduauto Toyota ja Tallinna suunas liikunud Volgswagen, kriminaalmenetluse käigus ei suutnud politsei teelt väljasõidu põhjust välja selgitada.

Toyota juht, 27aastane Miikael Väer suri sündmuskohal saadud vigastustesse, tema kaasreisija, 23aastane naise viisid meedikud Läänemaa haiglasse kontrolli ning Volkswageni juht, 37aastane mees viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, sest sai õnnetuse tagajärjel põrutada, kuid ei saanud eluohtlikke vigastusi.

Haapsalu politseijaoskonna vanemuurija Terry Lukk ütles, et ekspertiisi tulemusel selgus, et Toyota kaldus vastassuunavööndisse ning Volkswageni juhil puudus võimalus kokkupõrget vältida. Luki sõnul ei õnnestunud menetluse käigus Toyota vastassuunda kaldumise põhjust välja selgitada. „Kohtuarstlikus ekspertiisis ei tuvastatud Toyota juhil terviserikkeid, mis võisid tekkida enne õnnetust,” ütles Lukk.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või on põhjustatud inimese surm.

Luki sõnul ilmnes menetluse käigus kogutud tõendite põhjal, et Toyota juhi liiklusnõuete rikkumine ei põhjustanud kannatanutele raskeid kehavigastusi. „Kriminaalasi lõpetati, sest tegemist ei olnud kuriteoga. Väärteomenetlus liiklusnõuete rikkumise faktis jäeti alustamata seoses teo toimepanija surmaga,” ütles Lukk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments