1

Go Busi bussides näeb kino

Filmifestival „Kino maale 2020” toob 5.-25. oktoobrini Go Busi bussides eriprogrammi „Bussifilm – festival ratastel”, mille kavas näeb Tallinnast Haapsallu või Kärdlasse sõites 13 lühifilmi Saksa ja Eesti filmiloojate loomingust.

Bussifilmi eriprogrammi näidatakse kümnes Go Busi kaugliinibussis, mis sõidavad liinidel Tallinn-Haapsalu, Tallinn-Kuressaare, Tartu-Kuressaare, Tallinn-Valga, Tallinn-Pärnu, Tallinn-Kärdla, Tallinn-Rakvere ja Pärnu-Tartu. Ühtlasi on tegu maailmas esimese ja ainulaadse viisiga näitamaks filme festivali ajal maanteel liikuvas ühistranspordis.

Go Busi tellimusvedude juhi Raul Ruuderi sõnul on Bussifilm reisijate jaoks igal aastal oodatud sündmus. „Meid seob festivaliga pikaajaline koostöö ning näitame filme bussides juba mitmendat aastat. Oleme saanud inimestelt palju tagasisidet, et filmid aitavad pikal teekonnal mõnusalt aega veeta ning Bussifilmist on saanud reisijate jaoks igal aastal oodatud sündmus,” sõnas Ruuder.

Kino maale peakorraldaja Indrek Jurtšenko sõnul on festivali fookuses tänavu Saksa filmikunst ning Eesti animatsioonižanri juubilaride looming. „Bussifilmi eriprogrammi oleme kokku pannud läbilõike kõigist üheksast festivali lühifilmiprogrammist. Nii saavad kinokunstist osa ka need inimesed, kes sõidavad ühistranspordiga, kuid kel pole mingil põhjusel võimalik külastada kodukandi kinosaali või mõnda muud esitluspaika,” rääkis Jurtšenko.

Kino maale põhiprogrammi kuuluvad valdavalt lühimängu-, anima- ja dokumentaalfilmid, mida saab vaadata koolides, kultuurimajades, raamatukogudes ja paljudes muudes paikades üle Eesti ning esimest korda ka festivali kodulehe vahendusel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Naer
Naer

Naerukoht

wpDiscuz