25

Töötava mootoriga bussid häirivad bussijaama naabreid

Lääne Elu

info@le.ee

Hiiu Lehele laekus murekiri Haapsalu elanikult, kellel oli küsimus, miks Hiiumaa bussid reisijate peale- ja mahalubamise ajaks mootorit ei seisata. Tema hinnangul müristavad suhteliselt vanad Hiiumaa liini bussid Haapsalu raudteejaamas peatudes oma 15 minutit järjest ja mootorimüra häirib lähedalasuvate elumajade elanikke, keskkonnareostusest rääkimata.

Go Bus Läänemaa töödejuhataja Igor Štšeglakovi sõnul sõidavad Hiiumaa vahel bussid, mis on ehitatud aastatel 2008-2017. „Peatustes hoiavad bussijuhid busse töös, sest suvel on soe ja talvel on külm – sisselülitatud mootoriga buss võimaldab hoida reisijate jaoks sobivat temperatuuri vastavalt ilmastikule. Haapsalu peatuses seisavad bussid maksimaalselt 5 minutit,” ütles Štšeglakov.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Elanik
Elanik

Miks kirjutatakse ainult Hiiumaa bussidest? Haapsalu bussijaamas seisavad kõik bussid töötava mootoriga. Lisaks mürale on ka õhusaaste. Elasin Oslos ka bussijaama läheduses, kõik bussid seisid peatuses väljalülitatud mootoriga, ka talvel. Sama oli Kopenhagenis. Hooliti ümbruskonnas elavatest inimestest. Meil on aga nagu kolhoosiajal või Pihkvas

Haapsallane
Haapsallane

Eks bussijaama läheduses olevad kinnisvaraomanikud on vihased ja laimavad kommentaariumis. Üks loll kirjutab tegelikust olukorrast ja nende kinnisvara väärtus langeb lohinal

Vant
Vant

Go Busi juhid ka sõbraliku idanaaberrahva esindajad, ajavad äri ka naga seal kombeks

Mel
Mel

See elanik ainult kõigi jälgimise ja kaebamisega tegelebki.

Keemik
Keemik

Novitchokki anda!

Arvos
Arvos

Kindlasti ei lähe reisijad keema suvel ja ei külmu kondiks talvel kui “5 minutit” peatuvate busside mootorid selle aja seisavad.

juss
juss

Pole hullu, hiidlased mõistavad head nalja!

Vandaal
Vandaal

Muldonnirahvas võtab jälle sõna !

Linlane
Linlane

Tuttav teadis rääkida selle artikli põhjal:
2018.aasta alguses sai politsei väljakutse lärmaka autobussi kohta ja kaebusele tuli loomulikult neil reageerida.
Kontrollimisel selgus, et n.n bussil on EURO6 mootor, väljalase 2016 ja tehniliselt korras.
Igatahes vabandati ja mainiti ära, et selliseid kaebuseid tuleb üsna tihti – teame küll kellelt ja kuskohast.

On elu ikka.

Sisekontroll
Sisekontroll

Tore politseinikust sõber sul

Miilits
Miilits

Kas tõesti tuttav politseinik kohe jagab oma tööalast infot?

Linlane
Linlane

Tuttav sõidab.

Miilits
Miilits

Ahah, sain aru. Politsei tuli kohale ja ütles bussijuhile, kes kaebas

Vanamoodne
Vanamoodne
Buss, mille mootorit pole võimalik 5-ks minutiks välja lülitada, nüüd küll kaasaegne pole. Reisijatega ei juhtu sel ajal midagi. Või kui juhtub, on 5 minutit järelikult piisavalt pikk aeg ka selle lähielaniku jaoks, kelle suhtes ollakse juba ette hukkamõistvad, teadmata midagi müra spekrist, leviku nüanssidest (peegeldused jms.) ning psühholoogiast. Arvajad peavad end ilmselt Surematuteks Kaštšeideks ja dr. Aadu Kadakateks. Aga noh, see on juba teine teema. Peamine mõte oli, et kolhoosisöökla ees tund aega lörisevate Belaruside aeg ongi möödas. Sõiduautod lülitavad isegi foori all seistes automaatselt mootori välja/sisse. Hiiumaalt tulnud bussi puhul on ehk küsimus salongi jaheduses/niiskuses, kui buss on… Loe rohkem »
juss
juss

See, et sõiduautod lülitavad foori all seistes automaatselt mootori välja/sisse on väga koormav keskkonnale!

Vanamoodne
Vanamoodne

Kas just väga koormav, on küsitav. Eiroliidus püütakse olla maniakaalselt keskkonnasäästlikud, otsest saastet lubades läheks nad iseendaga vastuollu. Keskkonnale võib koormav olla hoopis üha uuemate ja uuemate tehnikavidinate tootmine, enne kui vanad on lõpuni ära kasutatud. Aga sooja mootori seiskamine/käivitamine käib suhteliselt valutult. Eriti uuepoolsel (vähese läbisõiduga) autol. Need käivituvad veerandist pöördest ja ilma suitsupahvakuta summutist. Pealegi ei peatu Hiiumaa buss iga 5 km takka 5-ks minutiks, vaid ainult Haapsalus on ainus ‘parkimispeatus’.

Siil
Siil

Ohh jah küll segavad lärmavad autod ja põrisevad bussid, kui ei meeldi kaduge kuskile sohu, rabasse vms äpardid…

Postimees
Postimees

Kas hullumajja Enam Haapsalus pole kuhu närvihaiged mutid toppida?

näriline
näriline

ammu enam pole

Jüri Muster
Jüri Muster

tõepoolest, iga asja peale annab ikka tulla

wpDiscuz