Nostalgiapäevadel levis koroonaviirus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Vanakinost käis 12. septembri õhtul läbi 700–800 peolist. Foto: erakogu

Haapsalu Vanakinost käis 12. septembri õhtul läbi 700–800 peolist. Foto: erakogu

Kümme päeva tagasi Haapsalu nostalgiapäevadel Vanakinos peol käinutest kolm on andnud positiivse koroonaproovi.

Eile pärastlõunal teatas terviseamet, et Haapsalu nostalgiapäevadel võis viibida nakkusohtlik isik. Seoses sellega palub terviseamet kõigil Haapsalu nostalgiapäevi külastanud inimestel oma tervist jälgida ning Covid-19 haigusnähtude tekkimisel jääda koju ja võtta ühendust oma perearstiga.

Terviseameti Lääne regiooni juhataja Kadri Juhkam ütles, et neil, kes osalesid vaid nostalgiapäevade väliüritustel, on nakkusoht väiksem, sest nakkus levib eelkõige siseruumides.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lol
3 aastat tagasi

Väga lamp, kedagi ei koti see fake pandeemia enam.ammu arusaada et see naljanumber

Georg
3 aastat tagasi

Mul oli juba paar nädalat enne nostalgiapäevasid arvamus, et vähemalt sealsed siseruumides toimuvad peod peaks ära jätma. Sellistes tingimustes peetavad peod on potensiaalsed leviku kohad. Ja kui nad oma populaarsusega ka palju külastajaid kokku meelitavad, siis on risk, et satub ka mõni nakatunud isik (olgu ta siis sümptomitega või ilma) peole. Jah, ma saan aru, et üritusi korraldav sektor vajab sisse tulekut, ning inimesed tahavad lõõgastuda. Aga kas see seda riski ka vääris saame näha. Hetkel on siiski veel vara suurt lamenti ümber Nostalgiadisko lööma hakata. Kolm nakatunut, kes sellel üritusel viibisid ei tähenda veel kollet. TA poolt antud hoiatus… Loe rohkem »

Chh
3 aastat tagasi

Hmmm, kas see mitte Oru hooldekodust ei alanud?

Kooviit
3 aastat tagasi

No milleks tekitada paanikat – ei levinud ju nostalgiapäevadel – lihtsalt 3 inimest, kes 10 päeva hiljem andsid positiivse proovi, osalesid seal!

mõelda on vaja
3 aastat tagasi
Reply to  Kooviit

Ega polegi paanika, küll aga peaks need , kes olid vanakinos siseüritusel ja neid oli sealt läbi käinud sadu peaksid kindlasti tegema testi kui on tekkinud viirusele iseloomulikud haigustunnused, sest siis on leviku oht väiksem ja positiivse vastusega jäädakse isolatsiooni.
Kindel on küll see, et viirusekandjaid oli selle rahvahulga sees rohkem kui see tuvastatud 3positiivset.Nii,et tähelepanu oma tervisemuutuste osas on vajalik.