Matsalu loodusfilmifestivali võitis armastuskiri Okavango jõele

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kaader filmist “Okavango – unistuste jõgi”. MAFF

Matsalu loodusfilmifestivali (MAFFi) võitis Lõuna-Aafrika vabariigi linateos “Okavango – unistuste jõgi” – poeetiline armastuskiri Okavango jõele. Film pälvis ka parima montaaži auhinna looduse kategoorias.

Suurejooneline, poolteist tundi kestev film näitab inimkonna hällis asuvat maailma üht suurimat jõge ja selle deltat, linde, loomi ja putukaid, alates hiiglaslikest elevantidest ja võimsatest lõvidest ning lõpetades veepinnal hõljuvate lootoselehtede peal kõndivate kummaliste ämblikulaadsete jalgadega lootoselindudega.

See poeetiline armastuskiri Okavango jõele uurib Dante “Jumaliku komöödia” teljel paradiisi, purgatooriumi ja põrgu tasandeid looduses. See on lugu igavesest püüdlusest
jõuda tõotatud maale, leida tõeline Okavango, unistuste jõgi.

Loodusfotograafi ja MAFFi žürii liikme Remo Savisaare sõnul peab loodusfilmi tegijail olema õnne tabada hetki, mida keegi varem pole näinud. “Selle filmi tegijail on olnud õnne,” märkis Savisaar. “Võimas tehnika peale selle.”

Filmi režissöörid on Dereck ja Beverly Joubert, operaatorid Dereck Joubert ja Taylor Turner.

Okavango delta Botsvanas on oma 16 000 ruutkilomeetrise pindalaga maailma suurim sisemaadelta.

“Okavango – unistuste jõgi” linastub Lihula kultuurimajas taas pühapäeval kl 16.

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz