Galerii: tormituul ähvardas jahid Rohukülas kaile paisata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Paadiomanik jälgis kailt, käed jõuetult rippus, kuidas matu tema alust vastu kaiserva loobib. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 19
Paadiomanik jälgis kailt, käed jõuetult rippus, kuidas maru tema alust vastu kaiserva loobib. Foto: Urmas Lauri

Kuigi tormituul räsis Rohuküla jahisadamas tuulevarju otsinud aluseid, ükski neist siiski suurt viga ei saanud, et oleks põhja vajunud.

Neljapäeval möllanud torm Aila peatas pea terveks päevaks parvlaevaliikluse Hiiumaa liinil ning päeva jooksul ei saanud Vormsi liinil kurseeriv Reet ühtki reisi teha. Pärastlõunal keeras tuul end põhjakaarde ning hakkas Rohuküla jahisadamas aluseid rappima.

„Tagantjärele targana oleksin ka mina pidanud oma Aurora viima Svibysse, nagu seda sadamakapten [Peeter Saar] tegi,” nentis kaldalt oma paati jälginud Aivar Õepa. „Pidin paadi oktoobris välja tõstma, kuid oleksin seda pidanud juba praeguseks tegema.”

Õepa jälgis kaldalt, käed jõuetult rippu, kuidas lained üha hoogsamalt tema paati vastu kaid peksavad. Sadamakapten Saar ütles paadiomanikule rahustuseks, et ega praegu pole teha enam midagi, löökide leevendamiseks ei anna sellise maruga enam paadi ja kai vahele midagi panna.

Mida enam tuul oma suunda põhjakaarde keeras, seda ägedamalt lained sadamas hulpivaid aluseid kaile paisata ähvardasid. Õepa luges laineid, et mitmenda korraga tema “Aurora” kaile lennutatakse. Veidi enne kolme lõi paadiomanik käega ning sõitis sadamast minema.

Täna hommikuks oli tuul oluliselt vaibunud, liinilaevad kurseerisid nii Hiiumaale kui ka Vormsisse. Jahisadamas oli kai ääres sama palju aluseid kui eile, seega ükski neist polnud nii palju viga saanud, et oleks põhja vajunud. Ühtki paati lained kaile siiski ei paisanud.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments