0

Algas Steni muinasjutuvõistlus

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eesti lastekirjanduse keskus kuulutas taas välja Steni muinasjutuvõistluse, kuhu ootab 11–15aastaste laste kirjutatud muinaslugusid.

Eesti lastekirjanduse keskuse juht Triin Soone kinnitas, et võistlus tuleb vanade heade traditsioonide vaimus. „Nii nagu Ann ja Ants Roos on ta loonud ja teda hoidnud,” ütles Soone. Muinasjutte võib kirjutada vabalt valitud teemal, pikkus üks-kaks lehekülge. Juba teist aastat saab lugusid saata ka meili teel. Lood tuleb saata 11. jaanuariks 2021 märgusõna all „Steni muinasjutuvõistlus” meiliaadressile elk@elk.ee või lastekirjanduse keskusesse Pikk 73, Tallinn, 10133. Tööle tuleb lisada autori nimi, vanus, kool ja klass. Võitjad selguvad tuleva aasta maikuus.

Seekordne on 29. muinasjutuvõistlus. Selle algatasid 1993 haapsallased Ants ja Ann Roos oma varalahkunud poja Steni mälestuseks. Tänavu oleks Sten saanud 50aastaseks. Ants Roos lahkus meie seast tänavu juunis. 2018 võttis muinasjutuvõistluse korraldamise üle lastekirjanduse keskus.

Võistlus kuulutatakse alati välja Steni sünniaastapäeval, 6. septembril. Mullu saadeti võistlusele 367 muinasjuttu, osalejaid oli 69 koolist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz