Kinos Oktoober tuleb viimane pidu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti esimene laiekraankino on viimastel aastatel olnud suvine peopaik. Foto: Erakogu

Eesti esimene laiekraankino on viimastel aastatel olnud suvine peopaik. Foto: Erakogu

Laupäevaõhtune nostalgiadisko on kinos Oktoober ehk nüüdse nimega Haapsalu Vanakinos viimane pidu, sest hoone uuel omanikul on teised plaanid.

„Suvel vahetus maja omanik ja meie rendileping lõpeb pärast seda pidu,” ütles nostalgiadisko üks korraldajaid Jürgen Visnapuu. Haapsalu Vanakino on rentinud endist kinohoonet seitse aastat.

Lääne Elu andmetel on kinomaja uus omanik hollandlane Arjan van der Kooij. Kuid seda, mida uus omanik majaga ette võtta plaanib, ei õnnestunud lehe trükkimineku ajaks teada saada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arnoldi tütar
3 aastat tagasi

Miks linn ei jätnud seda endale? Nostalgia,
Olin kooliöpilane ja kinno sai minna veel kella 20..00 etendusele. Ei hiljem.Esimene rivi oli alati müudud, 20 kopikat pilet ja laiaekraani film!!Vallatud kurvid…laial!!!

Pelsot
3 aastat tagasi

No eks see uus omanik mingi järjekordse puhveti või külalistemaja teeb sinna, mis paari aasta pärast kinni pannakse. Seejärel müüakse hoone endistele omanikele tagasi. Teine võimalus, et enne lükatakse plats buldooseriga puhtaks ja seejärel tehakse puhvet või külalistemaja. Kolmas võimalus on hoone tühjalt seisma jätmine.

Kui
3 aastat tagasi

kommentaare ja “laike” vaadata, tundub, et enamuse jaoks on tegu hiilgava uudisega, ning kõik selle üle rõõmsad. Mis siis ikka, rõõmsat nädalavahetust teile!

....
3 aastat tagasi

kas sa priit oled mingi vana kommunist?

,,,,,
3 aastat tagasi
Reply to  ....

loomulikult olen, aga mitte vana.

Läänlane
3 aastat tagasi

Koroona juba ootab pidulisi.

Osta
3 aastat tagasi

ära, siis ei saa “parseldada”

Priit
3 aastat tagasi

Tore, parseldame ikka kõik maha. Mida välismaisem, seda rohkem pappi saab. Kultuurikeskus ja Raekoda on veel alles. Ilmselt pole õigesse kohta, õiget summat veel pakutud.

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Priit

Sealt kinost on palju nostalgilisi mälestusi, mis uuel välismaalasest omanikul kindlasti puuduvad. Nagu ikka, tuleb siis loota imepärase taktitunde olemasolule.