Indrek Tarandist saab Nõva kooli suurima koormusega õpetaja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kooli vastne ajalooõpetaja Indrek Tarand ja Nõva kooli direktor Peeter Kallas (paremal). Urmas Lauri

Nõva kooli vastne ajalooõpetaja Indrek Tarand ja Nõva kooli direktor Peeter Kallas (paremal). Urmas Lauri

Läänemaa kõige väiksemas koolis – Nõval – plõksusid 1. septembri aktusel fotoaparaadid ja surises telekaamera, et jäädvustada endise eurosaadiku Indrek Tarandi esimest päeva kooliõpetajana.

Ülikonnas Tarand, mustad prillid pealael, tundis end uues ametis koduselt – pistis tulijaile juba fuajees käe pihku ja sõnas: „Tere tulemast meie väikesesse kooli!” Saanud aktusel pihku roosa gladiooliõie, laulis ta saali ees vapralt koos teiste Nõva kooli õpetajatega tuntud lastelaulu „Teele-teele, kureksesed” ja lubas pärast aktust, et hakkab kodus esimese asjana tööplaane tegema – need on kavad, mille järgi õpetajad koolis terve aasta lapsi õpetavad. Tunde Tarandil 1. septembril veel ei olnud, sest klassijuhataja ta pole. „Nii vastutusrikast ülesannet ei saa mulle veel usaldada,” ütles ta muigelsui.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Veel ideid LE artiklite treimiseks
3 aastat tagasi

Indrek Tarand võitles Nõval tiigriga!
Indrek Tarand ujus Nõva rannast Haapsalusse!
Indrek Tarandi aupaiste valgustab Nõva Kooli ruume pimedatel talveõhtutel!
Indrek Tarand sõi mõisakohvikus lõunat, kahvli ja noaga!

Kui need valmis, jagan lahkelt veelgi ideid.

Kahjuks
3 aastat tagasi

Ķõik märgid näitavad, et paranemise asemel muutuvad asjad koolis hullemaks, direktor lihtsalt ei saa hakkama. Kaie Ilves, ükskõiksus on kurjast, on aeg asju uurima hakata.

Lääne Elu
3 aastat tagasi

Kas Lõuna-Aafrikas ja Lesothos ringi rännanud suunamudijal ka vastav haridus on et õpetajaks Nõva kooli toodi.

Tähelepanek
3 aastat tagasi

Asjad pole vist tõesti hästi, seepärast ka see trall Tarandiga. ilmselt on tehtud diil, et Tarand esitab õpetaja rolli paar kuud ja siis on finito. Miks muidu on HTM saatnud vallavalitsusele meeldetuletuse? Tundub, et äpu direktor ei saa millegiga hakkama ning kooli sulgemine on tõsiasi.

Nii on
3 aastat tagasi

Kellegil on väga oluline seda kergatsit Nõva kooliga seoses pildil hoida. Kooli saadeti kaks tömpi ajakirjanikku. Kas Kaie Ilves on HTM õiendi lõpuks läbi lugenud? Kas uute õpetajate kvalifikatsiooni vastu on ajakirjanik huvi tundnud, näiteks selle sama Tarandi inglise keel – õpetajakutse olemas ja kõik hästi. Või äkki ikka pole nii hästi asjad ja seepärast on Lõhmus esiplaanile upitanud hampelmanni?

Tont
3 aastat tagasi

Palju edu sellele sotsile! Aga kool peab endale kindlasti alkomeetri ostma. Ja kindlasti üle 200 euri – odavamad ei pea kaua vastu. 🍻

Mai
3 aastat tagasi

Issver, küll nüüd leidsid, millest kirjutada. Vastik. LE tellimine jääb ära!!!

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  Mai

Mina juba jätsin eelmine aasta ära. Netis käin vahel pealkirju lugemas.

Tõnu
3 aastat tagasi

Lääne Elu võiks lõpuks lahti seletada keda ja miks see nende jumalaasemik tahtis kuklalaskudega maha lasta? Ja sellel pole samuti inglise keele õpetamiseks vastavat haridust ega paberit.

juss
3 aastat tagasi

Ehk õnnestub vennikesel mõni tuhat ka teenida!!

Max
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Las saab 700 sotti

peetril
3 aastat tagasi

päevad loetud, siit tuleb uus asemik