Tippmood tuleb Linnamäelt

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Merike Uus näitab Gustav Klimti kuulsate suudlejatega kleiti, mis on Orumeri ateljees just valmis saanud ja jõuab peagi õnneliku omanikuni. Foto Merilin Kaustel-Lehemets

Linnamäel Oru Auto garaažide kõrval asuva nurgahoone teisel korrusel on juba aastaid paar Läänemaa naist õmmelnud rõivaid sellistele kõrgelt hinnatud kaubamärkidele nagu Liina Stein, Liivia Leškin, Donna Nordica ja Breden Kids.

OÜ Orumer omanik Merike Uus, kes on nende nimekate tegijatega käed löönud, naeratab sellest rääkides ise väga tagasihoidlikult, aga võib aru saada, et siiski rõõmu ja uhkusega. 

Orumeri lugu ulatub 2008. aasta novembrisse, mil ettevõtte esimene äriplaan tugines peamiselt Nurme vabriku tellimustele. „Allhange,” ütleb õmblejaks õppinud Uus selgituseks.

Linnamäel õmblesid kaks ja hiljem juba neli naist valmis suurema osa nendest rõivastest, mida müüdi Nurme vabrikupoes. „Me tegime väiksemaid partiisid, mis polnud masstoodang,” ütles Uus.

Väiksem partii tähendab seda, et ühte mudelit tehakse kuni saja ringis – mõnikord harva rohkem, aga tihti vähem. Uus selgitas, et see sõltub brändist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
naine Haapsalust
3 aastat tagasi

Minule õmbles Merike Uus pulmakleidi – see oli 1980-ndate lõpus. See kleit on praegugi alles ja sama kaunis, kui õmmeldult. Aitähh õmblejale.