2

Süüdi mõistetud aasta ema Malle Kobin astus Keskerakonnast välja

Avatar

BNS

Malle Kobin käis juunis Haapsalu kohtumajas tunnistusi andmas. Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Malle Kobin käis juunis Haapsalu kohtumajas tunnistusi andmas. Tiit Blaat / Ekspress Meedia

Pärnu maakohtus 24. augustil omastamises, alaealistelt seadusliku aluseta vabaduse võtmises ja nende kehalises väärkohtlemises süüdi mõistetud Malle Kobin (67), kes valiti 2013. aastal aasta emaks, astus samal päeval Keskerakonnast välja, kirjutab Hiiu Leht.

22 aastat Keskerakonda kuulunud Kobin on olnud Hiiumaa piirkonna juhatuse liige ning kandideerinud Keskerakonna ridades ka riigikokku. Ta on olnud ka Käina vallavolikogu esimees ja pikka aega Käina vallavolikogu liige.

Äriregistri andmetel liitus Malle Kobin erakonnaga 7. aprillil 1998 ning tema liikmelisus lõppes 24. augustil.

Malle Kobinile arvati süüks kuritegude toimepanemist viie 9-17-aastase kasulapse suhtes. Talle heideti ette nende korduvat käe ja jalaga löömist ning nende erinevatesse ruumidesse sulgemist viiest minutist kuni mitme päevani. Ebaseadusliku vabaduse võtmise paragrahvi alusel süüdistati naist ka selles, et ta sundis lapsi karistusena seisma 12 tundi või kauemgi ühe koha peal. Peale selle heideti Kobinile ette tema juurest ära kolinud täisealise noore jalgratta, arvuti ja muude asjade omastamist.

Malle Kobin kohtus end üheski kuriteos süüdi ei tunnistanud. Ta kinnitas, et ei ole kedagi lastest löönud, tema käsul pole keegi pidanud karistusena tunde püsti seisma ning samuti ei ole ta kelleltki ruumi sulgemisega vabadust võtnud. Omastamise süüdistust selgitas ta asjaoluga, et noor, kes tema juurest ära kolis, varastas temalt raha, mistõttu hoidis ta asju läbirääkimiste ajal enda juures.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kodanik
Kodanik

Keskerakond ongi selline, mis siin imestas

Krahv
Krahv

Miks Keskerakond teda välja ei visanud?

wpDiscuz