Urmas Sukles: Haapsalus ei ole koroonakollet

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Arvo Tarmula
Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Arvo Tarmula

Me elame äreval viiruse ajal ning igasugune informatsioon, mis paisatakse meediasse, võib tekitada vastupidise efekti sellele, mida info esitaja lootis saavutada. 

Teade, et Haapsalu reoveest leiti jälgi koroonaviirusest, võib olla tõene, aga järeldada sellest, et Haapsalus ja Viljandis oleks suur epideemiaoht, on ennatlik ja vale! Suhtlesin Tartu ülikooli teadlastega ning uurisin ka teiste linnade veevärkide seisu. Tähtis on teada, et uuringu tulemused on veel väga esialgsed ja teadlased peavad neid alles hakkama tõlgendama.

Mitmete uurimistööde käigus on püütud määrata nakkuslikku koroonaviirust reoveest. Seda ei ole leitud. Seega reovesi ei ole koroonaviiruse tõttu nakkusohtlikum kui tavaliselt. Väidetavalt on aga sealt leitud koroonaviiruse osakesi, mis on nakkuse mõttes inaktiivsed, kuid reovees säilinud ja mida me määratakse selleks, et hinnata nakkuse levimust reoveepuhastit kasutavas kogukonnas.

Arvatavasti on igas asulas, kus koroonaviiruse kandja on kasutanud tualetti, reovees neid osakesi, iseasi, kas selliste pisteliste uuringute tulemusel nad sealt üles leitakse.

Tänase info alusel saan ma arvata, et rohkem kui kaks nädalat tagasi võis kasutada mingit Haapsalu WC-d inimene, koroonaviiruse kandja, aga kui ta ka oli, siis mingit kollet ta Haapsallu ei tekitanud. 

See kõik muidugi ei tähenda, et me peaksime viiruse suhtes hoolimatud olema, sest ta on ikkagi meie ümber – kui mitte Haapsalus, siis kusagil kindlasti. Täidame ohutusnõudeid ning püüame elada normaalset elu selles küllaltki ebanormaalses maailmas.

Haapsalu linnavalitsuses me jälgime ärevalt, kuid tähelepanelikult, viiruse levikut maailmas ja Eestis ning reageerime  Haapsalut puudutavale adekvaatselt. 

Urmas Sukles

Haapsalu linnapea

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Lugupeetud inimesed, teen ettepaneku nautida kaunist ilma. Minge jalutama metsa ja mõtisklege elu ja surma olemuse üle. Hirmudes elamine ei vii elu edasi ja teiste inimeste solvamine kommentaariumites samuti mitte.
Päikest Teile.

Sass
3 aastat tagasi

Ma ei usu selle mehe suust küll midagi. Keegi ei räägi ju suurest epideemia ohust…

urmas
3 aastat tagasi

Väga asjakohane ja õigeaegne avaldus linnapea poolt.

Jüri
3 aastat tagasi

Kas keegi siiralt usub,et kõik need suviotsa linnas ringi uhanud turistid olid terved?!
Loomulikult oli nende hulgas haigeid!

Juku
3 aastat tagasi

Lõps ei olnud ka Suklese arvates süüdi. Kohus aga arvas teisiti. Aga miks Lõps siiani linnahoolduses tööl on? Ei mõista. Usu siis sellise mehe sõnu…

Jukule.
3 aastat tagasi
Reply to  Juku

Las ta töötab. Kindlasti on tal teine ametinimetus.

Valdo
3 aastat tagasi

Mul oli au vestelda ühe vanema prouaga, kes ütles
” Covid 19 on nagu armastus kõik räägivad sellest aga vähesed on seda tundnud”
Päikest Teile.

võibolla tõsi
3 aastat tagasi

see eest on siin mitu usukollet

Tundub
3 aastat tagasi

et Sukles on targem , kui ülikooli teadlased. äärmine ükskõiksus linna elanike suhtes.Peab olema valmis, et ka Haapsalus on jama kohal.

valge daam
3 aastat tagasi
Reply to  Tundub

Ehk õpetad, kuidas siis valmis olla, siiani ei tea seda täpselt keegi ja küll oleks selline valmisoleku õpetus tänuväärt .