SA Läänemaa ootab aasta ema kandidaate

Lääne Elu

info@le.ee

Tänavune aasta ema on Gerli Loorens. Foto: Eduard Laur
Mullu sai aasta ema tiitli Gerli Loorens. Foto: Eduard Laur

Sihtasutus Läänemaa kuulutas välja Läänemaa aasta ema 2023 konkursi.

„Emadepäev on päev, mil mõtleme elus kõige tähtsamale, armastusele. Emaarmastus on ilus, võimas ja tugev tunne, mis ei katke kunagi. See armastus saab alguse juba enne, kui laps on siia ilma sündinud ja selle tunde viime me endaga kaasa igavikku. Aunimetuse aasta ema andmisega väärtustame me emadust ja perekonda ning tunnustame ema rolli laste kasvatamisel,” ütles SA Läänemaa juhataja Irene Väli.

Läänemaa aasta ema kandidaate saab esitada 14. aprillini. Selleks tuleb täidetud tunnustamise ettepaneku vorm saata e-posti aadressile info@laanemaa.ee või tuua/saata paberkandjal aadressile Sihtasutus Läänemaa, Karja 27, 90502, Haapsalu linn, Läänemaa.

Tunnustamise vormi ning rohkem infot leiab SA Läänemaa kodulehelt. Varasematel aastatel on Läänemaa aasta ema tiitli pälvinud Vivian Hallik, Ingrid Danilov, Silvi Tarang, Rita Lai, Lia Salumäe, Aile Nõupuu, Urve Kabel, Terje Konsap ja Gerli Loorens.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Magedus
1 aasta tagasi

Ema osaleb emade KONKURSIL. Ei saanud piisavalt punkte. Minul ei olegi kõige parem ema

kodanik
1 aasta tagasi

SA Läänemaa on eelmise ja praeguse juhi ajal ilmselgelt alla käinud. Sisuline tegevus on asendunud haltuuraga. Aasta emadeks-isadeks valitakse neid, kes iganes vaevub end üles upitama. Aasta ärimeesteks valiti kunagi ikka neid, kes midagi olulist korda saatsid. Nüüd valime järjepanu kahemehe pubisid ja muud taolist. Justkui maakonnas äri ja tööandjaid enam polegi. Näiteks R.Lunev sai preemia selle eest, et lasi Karja tn poel 30 aastat laguneda ja värvis siis üle.

Nojah, aga...
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

Ka nii mustades värvides võib asju näha, aga peaks nagu ise ka mõtlema, et mida mina ise olen teinud, et üleüldse linnas elu parem oleks või riigis. See on suur küsimus. Kiruda ikka võib ja näpuga näidata, siis on endal kergem. Kui maja üle värvis juu see siis on siin linnakeses ka päris suur asi, tegu ju siiski vanalinna majaga. Kui vaadata mõnda seal lossiplatsil siis tubli töö ju, et üle värvis, kas te ei arva nii?

kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah, aga...

Arvan küll, et see oli tubli töö aga see ei ole Läänemaa aasta äri. Lunevit ma ju ei kritiseerinudki.

Nojah, aga...
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

Kiitsite hoopis? Vabandan, minu viga sellisel juhul.

Irw
1 aasta tagasi

On meil veel mõni õpetaja, kes pole tunnustust saanud? Teistel elukutsetel ju tublid emad ei tööta!

Hmm sitt
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

Aga näiteks, millises ametis veel tublid emad töötavad? Kas mingi poe kassapidaja on tubli ema? Tubli ema ei oleks sellisele ametikohale läinud ju, kui oma lastele paremat tulevikku tahaks. On ju nii? Kopikate eest töötama, see ei ole tublidus, vaid väljapääsmatu olukord või laiskus midagi muud teha. Keskkonda vahetada või ennast harida. Millele te vihjate, millises ametis veel võiks tublid emad olla? Minuarust on kõik emad tegelikult enamuises tublid ja selle otsimiseks ei peaks korraldama mingeid konkursse. Vot nii arvan!

kahju
1 aasta tagasi

kui uhkustatakse laste kasvatamisel peost suhu elamisega, samal ajal raiskab riik raha soovahetajatele ja muudele pervertsustele

just
1 aasta tagasi
Reply to  kahju

See on küll õige tähelepanek. Samasooliste laste ostmise toetamine on olulisem teema, kui Eesti koolid jne eestlus üldse. On küll väga kummaliseks muutunud see süsteem. Aga juu targemad pead siis teavad, et eestluse eest pole mõtet võidelda, surevad nagunii välja, või rändavad minekut.

siin
1 aasta tagasi

riigis jäetakse emad ja isad oma laste toimetuleku probleemidega üksi, seda tsirkust tehakse selleks, et musta valgena näidata, kuna riik on abivajajatele ammu selja pööranud (keda tõstetakse kodust välja, kellele ei anta ravimeid, keda ei ravita üldse, kes peab elama peost suhu jne.)

einojahnoh
1 aasta tagasi
Reply to  siin

Põhiliselt on hädad lapsevanemate endi põhjustatud. Rohkem, kui 90% juhtudest. Kui ei oska elada, ei saa oma eluga hakkama, siis esimese asjana peaks ikka peeglisse vaatama.
Mul on ka peotäis lapsi, suurt palka pole kunagi saanud, on olnud ka raskemaid aegu, aga mitte kordagi elus ei selle peale tulnud, et selles kõiges riiki süüdistada või kurta, et riik ei toeta piisavalt.
Ainus, mida ma riigile ette heidan, on vähene panustamine haridusse.

paistab
1 aasta tagasi

et see üritus ei tekita ammu juba mingit positiivset emotsiooni….kellele ja milleks seda vaja on? Üritus, kus valitakse ette antud nimekirjast üks ema ja öeldakse , et just tema on see kõige tublim ema…ja sedasi me tunnustame ema rolli?! No ei liiguta selline asi üldse……

Hmm huvitav
1 aasta tagasi

Kas ei võiks selle aasta ema ja isa otsimise ära lõpetada? Viimasel ajal on ainult halba sellest tulnud, minuteada isegi vangi saadetud keegi aasta ema ja aasta isaga veel uurimine pooleli? Kas pole natukene mõnitav ja mõtetu üritus ikka otsida seda mida me kõik rohkem või vähemal määral tegelikult enamuses kõik oleme!?

Mats
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm huvitav

Viimane aeg oleks see jama ära lõpetada. Valitakse neid, kes end ise üles upitavad – ema, isa, vanaema, vanaisa, sportlik perekond jne jne. Häid isasid-emasid on tuhandeid aga enamus ei hakka ennast pressima.

To mats
1 aasta tagasi
Reply to  Mats

Kahtlen, et need emad end ise esitavad. Kes sind keelab, võid igal juhul sama teha ning oma ema või tädi või naabri esitada. Minu teada on need lapsed olnud, kes oma ema märkavad.

ehh pekk
1 aasta tagasi
Reply to  To mats

teie ärge kahelge, kui see nii lihtsalt on

aasta
1 aasta tagasi

ema on kaja, isa jevgeni ning laps lauri, vanaisa siim ja vanaema marina

ilus
1 aasta tagasi
Reply to  aasta

sugupuu, sm uljanov oleks uhke

Nojah, aga...
1 aasta tagasi
Reply to  aasta

see siis juu niigi hästi, kohe kohe on meil au sees ka ema ahti ja isa ka olemas, tema nimi on andres . Noh mis seals ikka, las abielluvad ja ostavad lapse endale ka. Nüüd see lubatud kohe ja viimane meelsuse avaladamine ka lubatud ma pakun.