Indrek Tarandist saab Nõva kooli õpetaja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Indrek Tarand oma suvekodus. Arvo Tarmula

Endine europarlamendi liige Indrek Tarand hakakb 1. septembrist õpetama Nõva koolis ajalugu, ühiskonnaõpetust ja inglise keelt.

„Jaa, vastab tõele,” ütles Lääne-Nigula valla haridusnõunik Kaie Talving. Tarand kandideeris ja temaga sõlmitakse leping aastaks. „Sõltuvalt sellest, kuidas õnnestub tunniplaani sättida, hakkab ta käima Nõval ilmselt kolm päeva nädalas,” ütles Talving.

„Ma pole kunagi salanud, et olen väljaõpetatud ja kuuenda põlve koolmeister,” ütles Tarand Lääne Elule. „Oli konkurss, kandideerisin ja osutusin valituks.” Tarand saab koolis veidi üle poole koha – kool on väike ja lapsi vähe. Sellele vaatamata ootavad Tarandit tema sõnul ees pikad päevad, täis tööd ja eneseharimist. Õpetajana töötanud on ta vähe – andnud Audentese erakoolis valikaineid.

„Tunniplaani veel ei tea. Reedel on õppenõukogu, eks siis kuuleb lähemalt,” ütles Tarand.

Tarand on lõpetanud Tallinna 21. keskkoolis inglise keele eriklassi ja 1991 Tartu ülikooli ajaloo eriala. Taranditel on Nõva külje all Harju- ja Läänemaa piiril suvekodu.

Talvingu sõnul on Nõva koolis kõik õpetajad olemas. Avaldusi laekus üle kümne. „Üllatav, et paljud rääkisid missioonitundest – et kool on hädas ja tahavad tulla appi,” ütles Talving.

Haridusministeerium tuvastas mais, et suurem jagu Nõva kooli õpetajaid ei vasta kvalifikatsiooninõuetele – neil pole kraadi või ei õpeta nad ainet, mida on õppinud.

Nõva koolijuht Peeter Kallas lõpetas töölepingud seitsme õpetajaga ja kuulutas välja konkursid, et leida kooli matemaatika-, füüsika-, keemia-, bioloogia-, geograafia-, ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse, inglise keele, tööõpetuse, loodusõpetuse, eesti keele ja informaatika- ning lasteaiaõpetaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
93 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vambola
3 aastat tagasi

Vaesed lapsed…

head kooli!
3 aastat tagasi

Kool algab kohe. Õpetajad on olemas. Ka õpilsed on olemas, hetkel veel. Lõpetage see haige hüsteeria juba ükskord ära ja laske inimestel oma tööd teha. Vahelduseks siin kraaksumisele võiksite ka ise töötegemist proovida.

kõlvatud
3 aastat tagasi

Küll ei kõlba vallavanem(d), ei kõlba volikogu liiikmed, ei kõlba direktor(d), nüüd ei kõlba uued õpetajad jne jne. Jumal tänatud, et keegi lõpuks ometi kaika sinna ussipessa viskas. Ehk lõpuks ometi lõppeb see Nõva hädakisa leheveergudel.

kokkuvõtvalt
3 aastat tagasi

on Tarandi eesmärk täidetud 🙂 nii palju reklaami ja nii kaua pildil olla pole ta juba tükk aega saanud ja varsti jälle valimised tulemas. aga kes ütleb, et ta peale reklaami ka muud tahtis ja paari nädala pärast tuleb uus uudis, et see koht ikka ei sobinud talle ja vaja uus õpetaja leida

no ja
3 aastat tagasi
Reply to  kokkuvõtvalt

teie teate tema eesmärkidest nii täpselt, sest???

kokkuvõtvalt
3 aastat tagasi
Reply to  no ja

ta on ju maailmavaatelt sots, see ütleb nii mõndagi. peale selle pole ta viimasel ajal poliitikas peale skandaalide midagi korda saatnud, viimased valimised oli täielik fiasko, kuidagi peab ju nüüd oma ego upitama

Väinz
3 aastat tagasi

on see alles pommuudis
Pets on kõva mees
tehke järgi kaagutajad

Lapsevanem
3 aastat tagasi

Kahju kohe Nõva lastest.

miks kahju?
3 aastat tagasi
Reply to  Lapsevanem

Tunne rõõmu,et kõik õpetajad on olemas ja iga õpetaja annab just seda ainet, mida ta reaalselt ka ise õppinud on.Lapsed kohanevad ja erinevalt lapsevanematest ei punu intriige.Küll saabub ka rahu nõva kooli.

Sass S
3 aastat tagasi

Oi kui populaarne tegelane !

Mari
3 aastat tagasi

Kui mu lapsed Nõva koolis käiksid, võtaksin nad sealt ära. Sihukese õpetajaga???, tänan, ei. Mida selline õpetab? Ebameeldiv.

Selgita palun
3 aastat tagasi
Reply to  Mari

Mihukesega ka siis???

sihuke Mari
3 aastat tagasi
Reply to  Mari

Äärmiselt ebameeldiv on kibestunud mooride halvustavad kommentaarid inimese suunas, kelle teadmised ja silmaring on avaramad kui tervel kohalikul kogukonnal kokku.

eks ta ole
3 aastat tagasi
Reply to  sihuke Mari

ära nüüd üle pinguta 🙂 praegu jääb mulje nagu oleks misjonär aborigeenidele helmeid ja usku tooma tulnud 🙂 pole veel teada, kas see misjonär äkki mõne kohaliku hõimu keedupotis ei lõpeta …

Kadi on ka nimi
3 aastat tagasi
Reply to  sihuke Mari

Sa tuled lihtsalt kogukonda solvama? Noh Oruste ja see mtü nõvakad, mis edasi, olete mehed või ei? Või ongi teie klanni kommentaar?

Mari
3 aastat tagasi
Reply to  sihuke Mari

Targal ja laia silmaringiga isikul ei oleks sellist käitumist kui sellel. Loe uueduudised.ee seal on ta kõik
,,vägiteod,, kirjas. Selline lihtsalt ei kõlba õpetajaks.

naerukoht
3 aastat tagasi

ja koolid pidid meil poliitika vabad olema

Nõva saaga on
3 aastat tagasi

äraütlemata pikale veninud. Mul on arusaamatu, kes on selle olukorra niiditõmbaja “hall kardinal” ja mis on kogu selle tramburai eesmärk. Tagajärg on käega katsutav, mingit rahulolu ei tekki veel niipea. Kellele see on kasulik?!

Lõppeesmärk
3 aastat tagasi
Reply to  Nõva saaga on

Selle tramburai eesmärk on loomulikult kauni koolihoone kättesaamine pärast kooli väljasuretamist. Eks siis kuku midagi kõigile “ärimeestele” taskusse.