Läänemaa suvelugemise väljakutse sai joone alla

Suvelugemise lõpetamine toimus Haapsalu kultuurikeskuses. Foto: Arvo Tarmula

Täna sai joone alla Haapsalu lasteraamatukogu veetav suvelugemise väljakutse, mille lõpetas seekord enam kui 60 last.

Juuni alguses said lapsed raamatukogudest küsida raamatusoovitustega lugemispassid, kus kolmekümnest soovitatud raamatust tuli läbi lugeda vähemalt seitse ning vastata raamatukoguhoidja küsimustele raamatu kohta. Soovitatud raamatud on mõeldud kolmel tasemel lugejale: algajale, edasijõudnud ja vilunud lugejale.

Kõige populaarsem suvelugemise raamat oli sel aastal Piret Raua „Tobias ja teine B“, mida luges 41 last. Sellele järgnes Maria Parri „Väravavaht ja meri“ 23 lugejaga. Kolmel raamatul oli 22 lugejat: „Veel lugusid Liivahundist“ (Asa Lind), „Klaaslapsed“ (Kristina Ohlsson) ning „Armunud keldrikoll, vegan verikäkk ja teised“ (Kristi Piiper). Vähemalt 20 lugejat oli veel raamatutel „King nr 39“ (Jaanus Vaiksoo), „Kõnelused tiigriga“ (Donald Bisset), „Charlie muutub kanaks“ (Sam Copeland), „Kõrvalised isikud“ (Ilmar Tomusk) ning „Piia Präänik ja bandiidid“ (Kairi Look).

Iga taseme jaoks oli lugemispassis keskmiselt kümme raamatut koos kaanepildi ja sisututvustusega. Iga loetud raamatu kohta sai laps endale lugemispassi templi ja seitse templit kogunud ning seega väljakutse edukalt läbinud laps sai kutse suvelugemise lõpetamisele.

Suvelugemise lõpetamine toimus Haapsalu kultuurikeskuses, kus lapsed said vaadata koguperefilmi „Tormipoiss“. Üritust toetasid Eesti Kultuurkapital, Eesti Raamat ja Premia.

Suvelugemine toimus kolmandat aastat järjest, esmakordselt osalesid selles kõik Läänemaa raamatukogud.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments