COVID-19: ööpäevaga lisandus 17 positiivset koroonaviiruse testi

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 896 haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse esmast testi, millest 17 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus kolm positiivset testi tulemust Harjumaale, neist kaks Tallinna, üks Tartu linna, üks Võrumaale, üks Pärnumaale, üheksa Ida-Virumaale ning kaks positiivse testitulemuse andnul puudus rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaa juhtumite puhul oli ühel juhul tegemist perekondliku nakkusega ning ülejäänud kahe juhtumi nakatumise asjaolud on veel täpsustamisel. Kokku on reede hommikuse seisuga terviseameti Põhja regionaalosakonna poolt aktiivsel jälgimisel 217 inimest.

Tartumaale ja Võrumaale lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega. Tartumaal on tänahommikuse seisuga aktiivseid koldeid : neliperekondlik kolle viie haigega, Vabanki puhang 37 nakatunuga, Naiivi puhang 21 nakatunuga ja Shootersi puhang 20 nakatunuga. Lõuna regionaalosakonna poolt on aktiivsel jälgimisel 222 inimest.

Ida-Virumaa üheksa juhtumi puhul on ühel juhul haigus sisse toodud Itaaliast, viiel juhul toimus nakatumine töökohas Estonia kaevanduses, ühel juhul Jõhvi Keldris ja ühel juhul pereringis. Ühe juhtumi puhul on asjaolud veel täpsustamisel. Jõhvi Keldri koldes on hetkesisuga 20 inimest. Ida regionaalosakonna poolt on aktiivsel jälgimisel 175 inimest.

Pärnumaa juhtum oli sisse toodud Prantsusmaalt. Lõuna regionaalosakonna poolt on aktiivsel jälgimisel 13 inimest.

Reede hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 10 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid ei avatud. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Praeguseks on haiglates lõpetatud 400 COVID-19 haigusjuhtumit 387 inimesega.

Reedese seisuga on tervenenud 2011 inimest. Neist 1531 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 480 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 8,4.

Eestis on kokku tehtud enam kui 139 000 esmast testi, nendest 2244 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments