Haapsalu kaasavasse eelarvesse on tehtud vaid kaks ettepanekut

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnavalitsus. Foto: Malle-Liisa Raigla
Haapsalu linnavalitsus ootab ettepanekuid kaasava eelarve jaoks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Järgmise aasta Haapsalu kaasava eelarve kaks ettepanekut puudutavad teemat, mis jätkuvalt inimestel kõige rohkem hinge peal on – teed ja kõnniteed.

Nii on Haapsalu linnavalitsus saanud ettepaneku, et asfaltiga tuleks katta tee Uuemõisast Valgevälja ristini. „See töötaks osaliselt ka Haapsalust ümbersõiduna, juhul kui tahetakse näiteks linnas sees teha ulatuslikke teetöid,“ selgitas ettepaneku tegija.

Teiseks on tulnud ettepanek rajada Männiku teele alates Asuküla peakraavist, kus olemasolev kõnnitee ära lõppeb, kuni Aida tänava ristini kõnnitee. Lõigu pikkuseks on umbes 400 meetrit.
„Talvisel ajal, kui teeserva on lükatud lumevallid, on jalakäiad sunnitud seal kõndima sõiduteel. Kõnnitee ei pea olema kõige kallim asfalteeritud või kividega laotud variant, piisab ka killustikpõhjale rajatud paekivisõelmetest teest,“ kirjutab ettepaneku tegija.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus nentis, et esimene ettepanek läheb kindlasti üle eelarve piiri. „Teine ettepanek on täitsa mõistlik ja selle maksumus on tõenäoliselt isegi väiksem kui 20 000 eurot,“ ütles Parbus.

Tehtud ettepanekutega saab tutvuda ja neid ka ise teha Haapsalu linnavalitsuse kodulehel VOLIS keskkonnas siin.

Ettepanekuid Haapsalu 2021. aasta kaasava eelarve jaoks saab esitada kuni 20. septembrini.

Kaasava eelarve ettepanekute tegemine on käesoleval aastal jagatud kahe piirkonna vahel.
Esimene piirkond on Haapsalu linnaline piirkond koos Uuemõisa ja Paralepaga (ettepanekud kuni 20 000 eurot).

Teine piirkond hõlmab endas endist Ridala valda (ettepanekud kuni 10 000 eurot)

Kaasava eelarve suurus Haapsalu Linnavolikogu poolt kinnitatava linnaeelarve koosseisus on 30 000 eurot.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kiks
3 aastat tagasi

mina teeks rahvaalgatse taastsamise ettapaneku tagasi kutsuda ja ametsit vabastada mistahes linnavalitsuse liige või tühistada linnavalitsuse otsus kes saab enda tegevuse suhtes rohkem vastuhääli kui kõige suurema häälete arvuga linnavalitsuse liige. Plun märkige see ettepanek sinna kaasavasse eelarvesse nüüd sisse ja pange see linnarahvale hääletamiseks

Käkre
3 aastat tagasi
Reply to  kiks

Me ei saa muutuda mingiks natsiriigiks igasugu rahvaalgatuste ja presidendivalimistega. Rahval ei tohi olla õigust valida ega otsustada oluliste küsimuste üle. Selleks on rahval juba olemas tublid liberaalsed poliitikud kes omavad vastavat haridust ja oskavad vastu võtta õigeid teadus ja tõenduspõhiseid otsuseid.

Tont
3 aastat tagasi

Kui võimumeestel vähegi häbitunnet oleks,poleks nad väärtuslikke vedureid vanarauaks lasknud muutuda. Ja neid romusid pildistavad turistid üle ilma. 🙄 Kurb.

tahapanek
3 aastat tagasi

Tõsta koheselt linnavaesuse palku

linnakodanik
3 aastat tagasi

Ei saa aru, miks linnavalitsus korraldab selle kaasava eelarvega seesugust komejanti? Kaasav eelarv peaks rikastama linna avalikku ruumi millegi uuega, millest oleks kasu meile kõigile, mitte lappima linnajuhtide saamatusest juba aastaid korrastamata jäänud mingit kõnniteelõiku.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Õige jutt. Et sellised ettepanekud on tehtud näitab linnavalitsuse saamatust ei muud. Nõrk väga nõrk linnavõim on meil.

Pets
3 aastat tagasi

ärge rohekem neid ettepanekuid tehke ka , see on nagu nii täielik farss.

nii teegi
3 aastat tagasi
Reply to  Pets

Ära tee ettepanekut, siis pärast hea nutta, et sinu ettepanekut ei arvestatudki. Tubli lahendus.