Lauamängu Sokker Lihula turniiri võitis Kristjan Kolõtšev

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5
Lapsed pärast autasustamist koos mängu looja Kristjan Piirimäega. Foto: Jaanus Getreu

Lihulas esimest korda peetud lauamängu Sokker tuniiri võitis septembris Lihula gümnaasiumi esimeses klassis alustav Kristjan Kolõšev. Turniiril osalesid Lihula U12 jalgpallilapsed.

Lihula U12 noorte meistrivõistlustest võttis osa 18 noort Lihula gümnaasiumist, Kõmsi algkoolist, Metsküla algkoolist ja Lihula lasteaiast.

Sokker on uus põnev lauajalgpallimäng ja lastele ääretult huvitav ja kaasakiskuv. Turniiri viis läbi mängu looja, TalTechi loodus ja täpisteaduste filosoofiadoktor Kristjan Piirimäe.

Peakohtunik alustas turniiri reeglite tutvustamise ja loosimisega, kus paika pandi 1/8 finaalpaarid. Kõik paarid olid võrdsed ja mängud huvitavad.

Alates veerandfinaalidest läks lahti juba tõeline pallilahing. Lapsed harjusid reeglitega ja mängu käigus saadi mängust ja selle võimalustest rohkem aimu. Nii, nagu päris jalgpallis – mida rohkem harjutad, seda paremini välja tuleb.

Esimeses veerandfinaalis alistas Kõmsi poiss Oliver Türner Lihula poisi Rasmus Luisti tulemusega 2:1. Poolfinaali sai ka Kristjan Kolotšev, kes alistas Stenly Kuusiku 2:0. Mõlemad põnnid lõpetasid äsja Lihula lasteaia. Kolmas-neljas poolfinalist oli Metsküla kooli õpilane Elmo Linno, kes oli 4:1 Jan-Robin Luigest ja Karl Reinmaa, kes alistas koolivenna Lihula gümnaasiumist Remo Tomingase 2:0.

Poolfinaalides olid võidukad Türner ja Kolotšev, ning Linno ja Reinmaa.

Esimeses poolfinaalis alistas 2:1 tulemusega Kolotšev Türneri ja teises oli sama tulemusega Reinmaa üle Linnost.

Esimese Lihulas peetud Sokkeri turniiri võitis 1. septembril Lihula gümnaasiumi esimesse klassi minev Kolotšev, kes finaalis alistas tulevase koolivenna Reinmaa, tulemusega 2:0.

Pronksise autasu viib Metsküla kooli Linno, kelle võidunumbrid Kõmsi kooli õpilase Türneri üle olid 2:1.

Fotod: Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments