TS Laevade reisijate arv on taastunud koroonakriisi eelsele tasemele

BNS

Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust korraldav TS Laevad vedas eelmisel nädalal sama palju reisijaid kui mullu samal perioodil, reisijate arv on taastunud koroonakriisi eelsele tasemele.

TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla märkis pressiteates, et sel suvel on Eesti suursaared, eriti aga Hiiumaa, reisijate seas väga populaarsed.

“Perioodil 10.–16. august teenindasime kahel liinil kokku 83 658 reisijat ja viisime üle 34 929 sõidukit. Reisijate arv jäi eelmise aastaga samale tasemele, kuid sõidukite arv oli 6 protsenti suurem,” selgitas Metsla.

Rohuküla-Heltermaa liinil on Metsla sõnul rekordilisele juulile järgnemas rekordiline august – nii reisijate kui ka sõidukite arvud on kolm nädalat järjest olnud suuremad kui möödunud aastal. “Eelmisel nädalal teenindasime Hiiumaa liinil 25 096 ehk 9 protsenti rohkem reisijaid ja 10 004 ehk 11 protsenti rohkem sõidukeid kui mullu.”

Alates reisijate salongide avamisest mai alguses jõudis Virtsu–Kuivastu liini reisijate arv eelmisel nädalal kõige lähemale 2019. aasta tasemele, sõidukite arv on aga kolm nädalat järjest olnud eelmisest aastast suurem.

“Perioodil 10.–16. august teenindasime Virtsu–Kuivastu liinil 58 562 reisijat ehk 4 protsenti vähem kui mullu ning vedasime üle 24 925 ehk 4 protsenti rohkem sõidukeid kui eelmise aasta augustikuu teisel nädalal. Rohkem on olnud nii sõiduautosid, veokeid kui ka haagiseid, busse vähem,” nentis Metsla.

TS Laevadele kuulub viis parvlaeva, Tiiu ja Leiger seilavad Rohuküla–Heltermaa liini, Tõll ja Piret Virtsu–Kuivastu liini. Parvlaev Regula on asenduslaevaks ning aitab lisareisidega vedada inimesi kõige populaarsematel aegadel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments