Kriminaalses joobes autojuht pandi kaheks kuuks vangi

Lääne Elu

info@le.ee

Eelmisel nädalal kriminaalses joobes tabatud autojuhile määras kohus talle teo eest karistuseks kahe kuu pikkuse reaalse vangistuse ja aasta ning nelja kuu pikkuse katseaja.

„Läinud nädalal sai Läänemaa politsei kokku 22 väljakutset. Liiklusest kõrvaldati viis alkoholi tarvitanud juhti. Alustati 54 väärteomenetlust ja kolm kriminaalmenetlust, millest üks alustati juhi suhtes, kes oli tarvitanud alkoholi,” võttis Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits eelmise nädala kokku.

11. augusti õhtupoolikul märkasid politseinikud Haapsalu-Laiküla maanteel liiklusjärelevalvet teostades kahtlase sõidustiiliga sõiduautot Seat ja pidasid selle kontrolliks kinni. Sõidukit juhtis 55-aastane mees, kes oli tarvitanud alkoholi. Politseinikud pidasid mehe juhtunus kahtlustatavana kinni ja juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlust. Juba järgmisel päeval määras kohus talle teo eest karistuseks kahe kuu pikkuse reaalse vangistuse ja aasta ning nelja kuu pikkuse katseaja. Lisaks võeti mehelt kümneks kuuks juhtimisõigus. Mees on ka varem sarnase teo eest karistada saanud.

“Tahaksin siinkohal meelde tuletada, et alkoholi tarvitamine ja sõiduki juhtimine ei tohi käia käsikäes, sest nii seame ohtu iseenda ja kaasliiklejate elud. Palun veenduge enne sõidukit juhtima asumist, et olete kaine ja saanud piisavalt puhata. Sellesse aga, et liiklus oleks kõigile ohutu, saab panustada igaüks kahtlase sõidustiiliga autodes politseile hädaabinumbril 112 teada andes,“ lausus Palmits.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
misasja
3 aastat tagasi

Kriminaalses joobes juhtimine on mõrvakatse. Kaks kuud reaalset vangistust on selgelt väga väike karistus.

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Et siis kohe aastateks vangi panna ning maksumaksja kulul toita ja poputada oleks parem? Seejärel vabanedes saaksime endi keskele ühe väljaõppinud kurikaela juurde?
Mitte vangi, vaid ühiskonna heaks sunnitööle tuleks tegelane saata!

misasja
3 aastat tagasi

lugege tähelepanelikult, pole kirjutanud, et aastateks vangi. Teie enda fantaasia. Aga sunnitöö parandab küll ja samas kasulik ka, selles suhtes olen teiega nõus, aga karta on, et igasugused sallivuslased hakkavad ruigama, et oi kui paha, inimest sunnitakse tööle, nii et selline asi kahjuks ei pruugi õnnestuda. Väljaõppinud kurikael on ta niigi, kui juba mitmendat korda kriminaalses joobes vahele jääb, järelikult tal sellest ühiskonnast ükskõik, vangla midagi hullemaks enam vaevalt teeb.