COVID-19: ööpäevaga lisandus kaks positiivset koroonatesti

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Terviseameti andmetel tehti ööpäeva jooksul Eestis 313 esmast COVID-19 testi, millest kaks osutus positiivseks.
Üks haigestunu elab rahvastikuregistri järgi Ida-Virumaal ning teine Saaremaal. Mõlema inimese puhul on nakatumisallikas tuvastamisel.

Haiglaravi vajab praegu kuus patsienti ning viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 8,4.

Eestis on kokku tehtud ligi 135 000 esmast testi, millest 2192 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

COVID-19

  • Terviseamet tuletab meelde, et Covid-19 põhjustava koroonaviiruse Sars-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta.
  • Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.
  • Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida on soovitav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimalusel vältida. Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.
  • Mis tahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võta ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik Covid-19 kahtlased saata testimisele.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments