Galerii: meeleavaldus metsa kaitseks. Rahvas: kes vastutab?

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Metsameeleavaldus Paralepas. Foto: Lemmi Kann
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 42
Metsameeleavaldus Paralepas. Foto: Lemmi Kann

Pühapäeval toimus Paralepa metsa seeneplatsil meeleavaldus metsade kaitseks, millest võttis osa üle saja inimese. Kõlama jäi küsimus:  kes on need isikud, kes vastutavad massiliste lageraiete eest.

Meeleavaldajad ootavad, et metsanduse arengukava loodaks silmas pidades metsade taastamist ja säilitamist. Metsameeleavaldusega algas ka allkirjade kogumine metsapetitsioonile, mille leiab siit.

Metsakaitsjatele teevad Paralepas muret RMK raieplaanid ja keskkonnaameti mõte, et Paralepa parkmetsa võiks riikliku kaitse alt välja arvata.

“Leiame, et Paralepa mets tervikuna, nii see praegu kaitse all olev kui ka see kaugemal asuv mets väärivad kaitset, väärivad jääda selliseks puhkemetsaks inimeste jaoks, kus ei teostataks lageraieid,” ütles MTÜ Roheline Läänemaa liige Kätlin Tamm.

Seeneplatsile kogunenutele esines muusik Silver Sepp, kelle repertuaaris on mitmeid laule, mis räägivad meid ümbritsevast keskkonnast. Mitmed tema laulud on loodud Sepa abikaasa Kristiina Ehini tekstitele.

Rahvale kõneles ka bioloog ja mükoloog Tõnu Ploompuu, pärast mida toimus metsateemaline arutelu.
Tamme sõnul tõusetus esile kolm teemat: kes vastutab, inimeste vähene teadlikkus ja küsimus, kust ja kuidas tuleb alustada metsa vastutustundetu majandamisega seotud probleemide lahendamist.

Meeleavalduse metsade kaitseks toimusid pühapäeval üle kogu Eesti, igas maakonnas.
Üle-eestilise metsameeleavaldusega oli seotud 24 keskkonnakaitseorganisatsiooni ja kümneid teadlasi.

Fotod: Lemmi Kann

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Riks
3 aastat tagasi

Kahtlemata on paralepa metsa kaitsmine vajalik tegevus. Pilli plönnimisest tuleks kaugemale ka jõuda. Ennem ei juhtu midagi kui inimestele hakatakse selgitama et see mets on nende oma mida maha võetakse .

miku
3 aastat tagasi

enamus sellest oli üks udu kogu. sellise suhtumisega kui korraldajad me küll neid asju ei lahenda. Isegi nõudmiste formeerimiseg jäädi hätta.

liisi
3 aastat tagasi

No sisulist dialoogini kuidas edasi ja millised võiksid olla osapoolte rollid. seda ju ei toimunudki

Majaomanik
3 aastat tagasi

Et siis ühtegi metsanduse asjatundjat üritusel ei viibinud?!