ERR: Haapsalu turismisuve päästavad siseturistid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Müüriääre kohviku perenaine Reet Lumiste on Rein ja Marget Vatku sõnul kohviku jaoks nagu taeva kingitus – alati soe ja särav. Foto: Eduard Laur

Haapsalu turismisuvi sai hoo sisse juulis ja esmamulje põhjal tõotab ka august tulla päris hea kuu, vahendas ERRi saade “Aktuaalne kaamera”. Mis saab aga edasi ei oska praegu keegi ennustada, sest see sõltub võimalikust koroona teisest lainest ja sellest, kas rahvusvaheliste reisipiirangute tõttu otsustavad eestlased siseturismi kasuks ka sügisel.

Kui juunis kogus turistide huvi Haapsalu vastu alles hoogu, siis juuli oli turismiga seotud inimeste sõnul juba päris hea kuu ja seda hoolimata sellest, et ei toimunud mitut suurt üritust nagu Ameerika Autode Show ja Joogafestival.

Mullu juulis käis sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa muuseumid erinevates külastuskohtades kokku 26 000 külastajat. Tänavu juulis oli see arv 22 000 ehk üle 80 protsendi eelmise aasta sama perioodi tulemusest. Juunis oli külastajate arv olnud 50 ja 60 protsendi vahel mullusest.

Ühe Haapsalu tuntuma söögikoha, Müüriääre kohviku omanik Marget Vatku ütleb, et suvi on neil üllatavalt hästi läinud. “Käibelangus on olnud üllatavalt väike – kuni 10 protsenti,” ütles Vatku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments