Lihulas avati Tohtri pargis lipuväljak

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula valla aukodanik ning endine linnapea Tõnis Mets rääkis kohale tulnutele mälestussamba ajaloost. Foto: Kristina Kukk / Lääneranna Teataja

Lihulas avati teisipäeval Tohtri pargis lipuväljak, millega tähistati Vabadussõja mälestussamba avamise 85. aastapäeva.

Lihula valla aukodanik ning endine linnapea Tõnis Mets rääkis kohale tulnutele mälestussamba ajaloost, sellest kuidas see 4. augusti 1935. aastal avati ning 1948. aastal õhku lasti, aga ka sellest, kuidas 1988 aastal 40 aastat elupuu all peidikus olnud vabadussamba kaks graniittahvlit üles kaevati ning seejärel uue vabadussamba püstitamist alustati, vahendas Lääneranna Teataja.

Lääneranna vallavalitsus tellis Lihula linna peatänava arhitektuurivõistluse võitjalt, arhitektuuribüroolt b210 OÜ, valguslahenduse nii mälestussamba pargile kui ka sellest üle tee asuvale esmatasandi tervisekeskuse parklale. Projekt näeb ette, et Lihula mälestussamba juurde rajatakse uus lipuväljak kolme 8-meetrise lipumastiga, mis saavad, nagu ka mälestussammas, moodsa valguslahenduse.

“Täna saame avada vaid lipuväljaku, sest kahjuks ei ole valgustid veel kohale jõudnud, kuid kogu vajalik ettevalmistus nende paigaldamiseks on tehtud,” ütles vallavanem Mikk Pikkmets.

Lihula Tohtri park sai oma nime ammusel ajal vahetus läheduses elanud tervisealast nõu andnud mehe tõttu, kirjutas Lääneranna Teataja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalev
3 aastat tagasi

Olen üle poolesajandi Lihulas elanud aga sellist pargi nimetust kuulen esimest korda. Kindlasti on eksitav kohalikus uudises, et rahvas kutsub seda Tohtri pargiks. Kui mõni üksik seda teeb siis ei ole see veel rahvas. Lihtsalt teadmiseks.😉

Ants
3 aastat tagasi
Reply to  Kalev

Eelmise vabariigi aegne hüüdnimi.