Jalgpallilaager: sõprusmängudes osalejad said kõik kaela kuldmedalid

Lihula ja Haapsalu jalgpallilaagrilised koos treeneritega pärast sõpruskohtumisi. Foto: Maarja Jalakas

Lihula ja Haapsalu jalgpallilaagrilised koos treeneritega pärast sõpruskohtumisi. Foto: Maarja Jalakas

Lihula ja Haapsalu RIMI laagrid mängisid sõprusturniiri.

Lihula ja Haapsalu jalgpallilaagri lapsed pidasid Lihula kooli staadionil sõprusmänge nings said kõik kaela kuldmedali.

Sel nädalal toimuvad 23 erinevas paigas üle Eesti jalgpalliliidu Rimi suvelaagrid. Jalgpallilaageid korraldatakse juba kolmeteistkümnendat suve. Noored spordilapsed kokku, et viiel päeval lustida ja rõõmu tunda suvest, jalgpallist ja sõpradest. Kokku on sel nädalal laagrites peaaegu 400 sporditüdrukut-poissi.

Suvelaagrid toimuvad tavaliselt kaks korda suve jooksul. Esimesel korda juunis, teisel korral augustis. 2020 aastal on aga ülemaailmne halb olukord tinginud selle, et jalgpallilapsed saavad kokku ainult korra – 3.-7. augustini.

Kõikidel aastatel kui jalgpallilaagrid toimunud, on üheks toimumiskohaks olnud ka Haapsalu, läbiviiaks Läänemaa jalgpalliklubi. Viimased viis aastat on laagri toimumiskohaks olnud ka Lihula, kus laagrit korraldab Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

Haapsalus osaleb tänavu 20 noort jalgpallurit, Lihulas teeb kaasa 18 noort vutihuvilist.

Laagripäevad on alati väga sisukad. Hommikupoolikul toimuvad treeningud, erinevad mängud. Vahepeal, kui lapsed on lõunasöögil kehakinnitanud, algavad aga suured jalgpallilahingud.

Üks päev on olnud alati ka traditsiooniline ekskursioonipäev Tallinnasse. Kus kõik laagrid kokku saavad. Sellel aastal mõistagi seda ei toimu ja laagreid kokku ei lubata.

Iga laager pidi välja mõtlema kultuuripäeva. Lihula ja Haapsalu laagrilapsed kohtusid sõprusmängudes Lihula gümnaasiumi staadionil. Mõlemad laagrid jagasid võistkonnad nooremateks ja vanemateks ja mängisid mitu sõprusmängu. Lisaks tehti palju teatevõistlusi ning ühissoojendus ja -võimlemine.

Pärast jalgpallimänge, kus võidu ja väravalöömise rõõmu jätkus kõikidele võistkondadele, riputati kõigile noortele jalgpallurtitele kaela tubli päeva eest kuldmedalid.

Lisaks sõpruskohtumisele oli Haapsalu laagris toimunud veel lauajalgpalliturniir, ning Lihula laagri lapsed said osa Lihula kultuuripäevade avamisest ja noortepäevast, kus jagus palju erinevaid tegemisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments