Skulptor Terje Ojaver avas Haapsalus näituse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Terje Ojaver. "Elajas", 2019. Foto: Arvo Tarmula
Terje Ojaver. “Elajas”, 2019. Foto: Arvo Tarmula

Kolmapäeval Haapsalu linnagaleriis avatud näitusel „Hüpates üle varju” kompab skulptor Terje Ojaver naiseks olemise piire ja võimalusi ning kurbloolust.

Näitusel olevates üleelusuurustes skulptuurides sulavad üheks kehaks inimene ja loom. Ojaver eksponeerib autoportreesid loomanahas – autoportree kilpkonnana, kaamelina, kalana. Väljapanek hõlmab autori kümne loomeaasta töid. Üks skulptuur „Hüpates üle varju” on valminud spetsiaalselt Haapsalu jaoks. Selle järgi on väljapanek saanud ka nime.

Terje Ojaver on sündinud 13. oktoobril 1955 Tallinnas. Ta lõpetas 1985. aastal Eesti riikliku kunstiinstituudi ja on töötanud vabakutselise kunstnikuna.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
valge daam
3 aastat tagasi

Inimene on hulka tööd ja vaeva pühendanud, kuid on suur küsimus,,kellele lihtinimestest peaks sellised teosed mõistetavad olema,, Maailm on pahupidi minemas ,ja nii on ka kunstiga. kUNST peaks ikka kaunistama, mitte kohutama v.hoopisi hirmutama. Reaalse eluga pole neil eksponaatidel küll erilist seost. Pigem inetud.