Soolus sõidab küla aastapäeval rong

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Soolu küla. Foto: Urmas Lauri
Soolu küla. Foto: Urmas Lauri

Soolu küla esmamainimise 500. aastapäeval 25. juulil tuuritab küla vahel ringi huvirong. Linnamäelt, vallamaja eest, sõidab Torist toodud rong välja kell 10.50. Minutiline peatus tehakse kunagise Nagimäe kooli juures. Järgmises peatuses, Jaani teeristis, avatakse pidulikult aastapäevakivi.

Aastapäevapeo kontserdil esinevad nii kohalikud lauljad kui ka Pärnu rahvatantsijad. Üles astuvad Kehra muusikud. „Nende akordionist on Soolu juurtega Juta Hinnobert,” ütles Taaveti kultuuritalu perenaine Viivika Orula.

Soolu koosneb kolmest külast: Soolu, Rootsiküla ja Änniste. Rongituuril saabki nendega tutvuda. “Vanemad inimesed ei jaksa seda maad kõndida ja lastel on muidu lõbus,” nentis Orula.

Kell 16 stardib rong külaplatsilt tagasi Linnamäele. Ühe otsa pilet maksab kaks eurot, lõbusõidutuuri eest küsitakse euro.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments