Risti tanklasse ehitatakse Läänemaa uus visiitkaart

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Risti burgeributka kõrvale kerkib uus kohvik. Foto Urmas Lauri

Ristil kerkib sealse Westoil OÜ tankla maale vana burgeriputka kõrvale kohvikuhoone.

„Kui hästi läheb, saab septembri alguses Ristil burksi süüa uues majas,” ütles ehituse peatöövõtja Greencube OÜ omanik ja juhataja Henri Bekmann. Uue kohviku ehitajad on alltöövõtjana Greencube’i Tõrva tehase töömehed.

Kuigi Kodukant Läänemaa paigaldatud sildil on kirjas, et Leader-toetusega rahastatud kohvik peab valmima augustis, on ehitamine Bekmanni sõnul veidi takerdunud.

„Maapind oli oodatust pehmem, selle tõttu tuli projekteerijal teha uued arvutused ning ehitamine nihkus hilisemaks,” selgitas Bekmann. Aga septembriks saab maja tema sõnul kindlasti valmis.

Kütusefirma Westoil OÜ sai projektile „Risti kohvik – Läänemaa uus visiitkaart” Leaderi toetust 64 000 eurot. Kolm aastat tagasi anti Westoilile Risti toidukoha kaasajastamiseks 18 000 eurot.

Kohvikuhoone projekteeris arhitektuuribüroo „3+1 arhitektid”. Sama büroo projekti järgi ehitatakse praegu Haapsalu uut põhikooli. Tosin aastat tagasi võitis Kolm Pluss Üks Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali aastapreemia Pärnu keskraamatukogu eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Noh
3 aastat tagasi

Oot-oot, aga kuhu jääb Läänemaa Värav, mis pidi Ristile tulema. Valgustus ja teedki valmis juba?

rte
3 aastat tagasi
Reply to  Noh

selle alla maeti ju 800 000 omal ajal neeme suure eestvedamisel. et mitte läänemaale alla jääda pidid Hiidlased koos saarlastega hiiumaa ja saaremaa vahele õhuväravaid ehitama hakkama. Et eesti lennuliiklus selle alt läbi käiks. see oleks nagu aken euroopasse 🙂

2. kodanik
3 aastat tagasi

Praegune putka on siis vana visiitkaart vä? 🙂

Oss
3 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Jäh-ää

pinks
3 aastat tagasi

No teine selline rahamatmise projekt on ju palivere suusarada :)) pange tähele järgmine etapp on see et see suusarada adfaldiga katta siis saaka vähemalt rulligi sõita, selle asemel et mere turismi välja arendada. KAS KEEGI TEAB VEEL NEID LEADERI RAHAMATMISE PROJEKTE ?

no mida
3 aastat tagasi
Reply to  pinks

Paliverre mereturism? Sellisele mõttele annab tulla. Või siis mereturism üldisemas mõttes? Muidugi, keegi pole vastu, aga miks siis näiteks Paliveres ei võiks maismaaturismi heaks midagi panustada? Hea ju, kui mitmekülgsust on.

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  no mida

Miks mitte Palivere, kui mereturismi tõmbekeskus. Kunagi vanal ajal loksus meri Palivere mäeni välja.

väikehaapsallane
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Õige tähelepanek! Paliveere = pesukausiääre. Ju see nimi aega ulatub, mil meri alles Pikajala all loksus.

Jaah
3 aastat tagasi

Butka. Selle peale annab ikka tulla.

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  Jaah

Irw, ongi!