Terviseamet pikendas teletohtri lepingut

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Madis Tiik. Foto: Malle-Liisa Raigla

Terviseamet sõlmis Madis Tiigi firmaga Terviseagentuur aastase lepingu Haapsalu perearstinimistu haldamiseks.

Tiigi firma haldab mullu pensionile jäänud perearst Ilme Leova nimistut, kus on pisut üle 1600 patsiendi. Tiik käib Haapsalus patsiente vastu võtmas neli tundi nädalas, kuigi haigekassa nõudel peaks arst vastu võtma vähemalt 20 tundi nädalas.

Formaalselt on Tiigi firma haigekassa nõuded täitnud, sest peale tema „võtab patsiente vastu” doktor Kadri Riivik, kes teeb seda telesilla vahendusel. Riiviku vastuvõtt kestab kokku 12 tundi nädalas. Puudu jäävad tunnid täidab lastearst Katrin Raidla.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
3 aastat tagasi

Nostalgiaga meenutan, et olid ikka mõnes mõttes head ajad, kui läksid polikliinikusse. Registratuurist küsisid mis arsti juurde tahtsid minna ja said numbri enamasti samal päeval või järgmisel päeval. Kusjuures elanikke oli siis Haapsalus u 5 tuhat rohkem. Praegune perearsti värk on kordi jamam.

tegelikkus on nii
3 aastat tagasi

Formaalselt on vastuvõtutunnid täidetud, no mida te õige endale lubate haigekassa, kas see on siis arstiabi, 4tundi nädalas, endal nimistus 1600, saate kõigi eest perearstile nn. pearaha kanda ja arstid-õed jutustavad natuke tunde läbitelesilla. Naeruväärne, kui vähe on inimese elu ja tervis väärt, läbi arvuti kuulab kopsu ja südame tööd või uurib kahtlast löövet või turset. no kenake küll suunab eriarstile, sinna saab nii umbes 2-3-4-5 kuu jooksul olenevalt erialast. Ootan näiteks ortopeedile alates märtsi algusest nn. eeljärjekorras, mille pikkust ma ei tea ,ega saagi teada

lõppjaamas omadega
3 aastat tagasi

Kättesaadavaks arstiabiks on seda ikka palju nimetada. Sama hästi võiks soovitada surfata netis ja “guugeldada”. Hale abi inimestele küll.

elus veel
3 aastat tagasi

see teletohtrindus on rohkem nagu laste multikategelane, mitte arst, kes inimesi ravib, asi käib oletuse järgi, nii kirjutatakse järjekordne retsept –sööd selle mürgi sisse, ei aidanud,kirjutab uue, hea kui vahepeal mõne analüüsi saad teha.Täiesti jabur töökorraldus–ega see ole kraavikaevamine, te ravite sedaviisi elusat inimest.KAUA VÕIB