Suure väina püsiühenduseks algatas valitsus eriplaneeringu

Kavandatav Saaremaa sild. Foto: Ramboll
Kavandatav Saaremaa sild. Foto: Ramboll

Riigihalduse minister Jaak Aabi ettepanekul otsustas valitsus algatada riigi eriplaneeringu Suure väina püsiühenduse kavandamiseks. Niiviisi selgitatakse välja, millised mõjud kaasneksid püsiühendusega ning kas nendest tulenevalt oleks võimalik mandri ning Muhumaa vahele silda või tunnelit ehitada.

„Riigi eriplaneeringu algatamisega avame võimaluse tulevikus mandri ja Muhumaa vahelise püsiühenduse ehitamiseks,” ütles riigihalduse minister Jaak Aab ERRile.

„Eriplaneeringu protsessi käigus saame vastuse küsimusele, kas ja millises asukohas see on võimalik. Eriplaneeringu käigus uurime põhjalikult kõiki võimalikke kaasnevaid mõjusid, et leida püsiühenduseks parim lahendus silla või tunneli kujul,” lisas Aab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
4 aastat tagasi

Jah Vahur see jutt on õige. Iga kolme aasta tagant on tehtud uuringuid ja nüüd peaks olema küll juba selge , mida seal veel uurida?
Ainuke uurimus oleks see kui uuritakse lihtsalt raha saamiseks. Tuhandeid on juba uuringutesse kulutatud aga ju sai siis eelmine raha otsa ja uuriks veel pisut raha juurde.

Vahur Reede, saarlane
4 aastat tagasi

Tegelik vajadus planeeringu läbiviimiseks on hoopis mujal ja siin kirjutises on see ridade vahel kirjas. Probleem on pika habemega. Probleem on selles, et pole mitte ühte püsiühenduse plaani, vaid kolm tükki – terve Muhu läänerannik ja Virtsu ranna kinistud on Maanteeameti poolt broneeritud püsiühenduse tarvis. Maaomanikud pöörduvad valdade poole, vallad Maanteameti poole, Maanteeamet valitsuse poole ning valitsus andiski korralduse Saare Maavanem Kaido Kaasikule (IRL) ning Lääne Maavanem Neeme Suurele (SDE) püsiühenduse planeeringu läbiviimiseks (Vabariigi Valitsuse 18. juuli 2013 korralduses nr 377). Ei liigutand need mehed lillegi, hakkasid hoopis omavalitsusi likvideerima. Ja said hakkama! Virtsu lõi üldse Läänemaast lahku ning läks… Loe rohkem »