Hiiumaa reformikatel vahetub piirkonnajuht

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Peep Lillemägi. Foto: Urmas Lauri
Peep Lillemägi. Foto: Urmas Lauri

Reformierakonna Hiiumaa piirkond valib täna uue piirkonnajuhi ja juhatuse.”Tegemist on korraliste valimistega, sest praeguste kahe aasta pikkused volitused lõppevad,“ ütles erakonna Hiiumaa piirkonnajuht Peep Lillemägi. “Valimised olid erakorralistena plaanis juba märtsis, sooviga anda uuele juhatusele pikemalt aega kohalikeks valimisteks valmistuda, kuid koroonakriis pani siin „käe vahele“.”

Lillemägi lisas, et ise ta kindlasti uueks ametiajaks ei kandideeri.

„Kaks aastat tagasi kui nõustusin kandideerima ja sain Hiiumaa reformierakondlaste toetuse, seadsime eesmärgiks, et Reformierakond peab saama riigikogu valimistel saarel hea tulemuse. Läkski hästi – võitsime nii riigis kui Hiiumaal, kus tulemus oli parem ka Saaremaa ja Läänemaaga võrrelduna. Hiiumaa volikogu esimeheks valitud Aivar Viidik sai hulga hääli ja on hiidlastest kandidaatide hulgast ainsana riigikokku saamisel n-ö ootelehel,“ tegi Lillemägi tööst kokkuvõtte.

Asjade edasine käik talle aga ei meeldi. „Paraku ei ole keegi siiani suutnud mõistlikult seletada, miks erakond pärast kõigi aegade suurimat valimisvõitu opositsiooni jäi,” lausus Lillemägi. “Jutud, et „naistel on poliitikas raske“ või „meiega isegi ei räägitud“, mida olen kuulnud praeguselt juhilt Kaja Kallaselt ja erakonna auesimehelt Siim Kallaselt, ei ole veenvad. Inimesed on meil parimad, toetus suur, aga miskipärast istume opositsioonis, nood „halvad“ ja „ebakompetentsed“, keda „välistasime“ juhivad Eestit. Kriis ja miljardilaenud annavad ühiskonnale suuna, kujuneb uus reaalsus. Mõtlemise koht.“

Juba enne riigikogu valimisi oli Lillemägi kriitiline erakonna valikute suhtes, konkreetsemalt erakonna sisevalimiste kampaaniavõimaluste ja Hiiumaad puudutavate lubaduste osas erakonna valimisprogrammis.

„Pole muidugi päris õige väita, et erakond Hiiumaa vastu üldse huvi ei tunne, näiteks jaanuaris käisid Hiiumaal reformierakonna riigikogu liikmed. Oli tore mõtteid vahetada, kuid selge, et näiteks riigieelarve investeeringute piirkondliku jagamise osas erakond praegu kaasa ei räägi,“ lausus Lillemägi.

Reformierakonna praegune piirkonnajuht ütles, et uued juhid peavad erakonna Hiiumaal viima kohalikele valimistele. „Hiiumaa asjade üle otsustavad kindlasti hiidlased, kuid tugevus on ka Saaremaa ja Tallinna kogemuste ja tarkuse kaasamine,“ soovitas Lillemägi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ants orav
4 aastat tagasi

Kes uus juht?