6

Haapsalus sõitis rattur autole ette

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neljapäeval kella 10 paiku juhtus liiklusõnnetus Haapsalus Lihula mnt 1 juures, kus 60aastane naine ületas jalgrattal ülekäigurada ja sõitis ette sõidueesõigust omavale sõiduautole Seat Altea, mida juhtis 59aastane mees. Jalgrattur toimetati Haapsalu haiglasse kontrolli.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hellat
Hellat

Jalgratturid ei tunne liikluseeskirju. Vähemalt osa neist.

Siiboja
Siiboja

Hoia oma suu kinni , eks , sa oled küll viimane , midagi siin prääksuma

Kodanik
Kodanik

Vanemad inimesed võivad isegi ratast lükates Haapsalus auto alla jääda, sest täiesti tuimalt minnakse punase tulega üle tee.

K.Ohustuslik
K.Ohustuslik

Oleks aeg ära keelata ülekäiguraja ületamine jalgrattaga sõites, enamus lausa kihutab. Ratturitel puudub täielikult arusaamine liikluseeskirjast.

väikehaapsallane
väikehaapsallane

Praktikuna ütlen, et jalgrattaga raudteejaamast Uuemõisa sõites tekib peatumise vajadus üldjuhul vaid fooridega ristmikel. Ja ka siis pole mõtet sadulast maha ronida. Täpselt sama ütlen autojuhina. Kui teed ületava ratturiga silmside loodud, las läheb sõites, mitte ei kõnni tötsadi-tötsadi ratas käe kõrval. Ning kui auto on piisavalt kaugel, sõitku rattur kasvõi peatumata üle ‘sebra’. Peaasi, et ta on veendunud vahemaa ohutuses (eeldusel, et auto ei ületa lubatud kiirust). Aga noh, ma ei räägi hetkel laste ja pensionäride eest vaid täiskasvanult täiskasvanule. Päriselus peab rattur olema vilunud liiklusolukorra hindaja. Õnnetusse sattunud vanaproua ilmselt polnud.

Ko & Roona
Ko & Roona

Probleem pole siiski mitte liiklusseaduse vastavas sättes, vaid üksikutes seadust mitte järgivates liiklejates.

wpDiscuz