Haapsalus sõitis rattur autole ette

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neljapäeval kella 10 paiku juhtus liiklusõnnetus Haapsalus Lihula mnt 1 juures, kus 60aastane naine ületas jalgrattal ülekäigurada ja sõitis ette sõidueesõigust omavale sõiduautole Seat Altea, mida juhtis 59aastane mees. Jalgrattur toimetati Haapsalu haiglasse kontrolli.

6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hellat
1 aasta tagasi

Jalgratturid ei tunne liikluseeskirju. Vähemalt osa neist.

Siiboja
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

Hoia oma suu kinni , eks , sa oled küll viimane , midagi siin prääksuma

Kodanik
1 aasta tagasi

Vanemad inimesed võivad isegi ratast lükates Haapsalus auto alla jääda, sest täiesti tuimalt minnakse punase tulega üle tee.

K.Ohustuslik
1 aasta tagasi

Oleks aeg ära keelata ülekäiguraja ületamine jalgrattaga sõites, enamus lausa kihutab. Ratturitel puudub täielikult arusaamine liikluseeskirjast.

Ko & Roona
1 aasta tagasi
Reply to  K.Ohustuslik

Probleem pole siiski mitte liiklusseaduse vastavas sättes, vaid üksikutes seadust mitte järgivates liiklejates.

väikehaapsallane
1 aasta tagasi
Reply to  K.Ohustuslik

Praktikuna ütlen, et jalgrattaga raudteejaamast Uuemõisa sõites tekib peatumise vajadus üldjuhul vaid fooridega ristmikel. Ja ka siis pole mõtet sadulast maha ronida. Täpselt sama ütlen autojuhina. Kui teed ületava ratturiga silmside loodud, las läheb sõites, mitte ei kõnni tötsadi-tötsadi ratas käe kõrval. Ning kui auto on piisavalt kaugel, sõitku rattur kasvõi peatumata üle ‘sebra’. Peaasi, et ta on veendunud vahemaa ohutuses (eeldusel, et auto ei ületa lubatud kiirust). Aga noh, ma ei räägi hetkel laste ja pensionäride eest vaid täiskasvanult täiskasvanule. Päriselus peab rattur olema vilunud liiklusolukorra hindaja. Õnnetusse sattunud vanaproua ilmselt polnud.