Maali üürimaja läheb sooja saiana kaubaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Linnamäe üürimaja kerkib vana koolimaja ning kolhoosiaegsete kortermajade vahele. Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 33

Üürimaja esimesed elanikud võiksid sisse kolida 1. septembril, hindas olukorda ehituse projektijuht Meelis Nukki. Foto: Urmas Lauri

Augustis Linnamäel valmiva Maali üürimaja vastu on nii suur huvi, et kõik korterid võidakse ühe ropsuga välja üürida.

„Maja on väike. Võibolla on liiga väike,” arutles Maali üürimaja nõukogu esimees Elle Ljubomirov.

Majas on 18 korterit ning vähemalt paarkümmend tõsist huvilist on ehituse projektijuhi Meelis Nukki sõnul praeguseks teada. Üürimiseks pole veel läinud, sest lõplikku otsust selle kohta, millise hinnaga kortereid üüritakse, pole veel tehtud.

Augusti alguses, ajal, mil kortereile antakse viimast lihvi, korraldab Maali üürimaja valmivas hoones lahtiste uste päeva. Siis on hinnasildid korteriustel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahur Reede, saarlane
3 aastat tagasi

Sellest riigi toetusega rajatavatest üürimajadest mina aru ei saa. Kui Urve Palo selle asja välja mõtles, siis pani ta sisult kaks erinevat asja ühte korvi – üürimaja sotsiaalselt vähekindlustatuile ja üürimaja ettevõtluses vajalikele spetsialistidele aga see selleks.

Arusaamatu on aga vajadus üürimajade järele üldse. Millal oli viimane rahavaloendus? Küsimus on konksuga, sest iseseisvat rahahvaloendust pole ammu olnud. 2011 oli rahva ja eluruumide loendus. Ja üllatus-üllatus – vabu eluruume on külluses.

Lugeja
3 aastat tagasi

Seleta siis lahti, miks see kohe väikeseks jääb….?
Keegi ei soovi kasumihuviga eraomanikult üürida, kes iga üürnikku puugina käsitleb, temalt maksimaalselt mahlasid välja pressib, sealjuures ise üürniku elatusstardardist absoluutselt ei huvituks, ning sinna võimalikult vähe resssurssi sinna sisse paneks.

Vedra mees
3 aastat tagasi

Miks rabeleda oma maja/talu korrastamisega või renoveerimisega ja matta sinna tuhandeid eurosid ning maadelda projektide ja ehituslubade bürokraatia rägastikus, kui üürimaja ilma vaevata muidu kätte antakse. Loomulikult on huvilisi kui kärbseid meepoti ümber, nagu LE-s lahkelt promotakse.

maja
3 aastat tagasi

vaevalt et omanike tuttavad või prominendid tahavad üürimajja kolida….

Puzikov
3 aastat tagasi

kas seal on mingid kriteeriumid ka kes on eelisseisus ( omanike tuttavad, prominendid, pered kellel koti täis lapsi, pensionärid, oma küla elanikud või need kellel rahakott puuga selgas) ?

Ametnik
3 aastat tagasi

Ärge unustage, et üüri ja kommunaalkulude hind paneb üürnikud paika. Oksjon korraldada üürile andmiseks ja kaovad kõik nelja tuule poole.

küüniline realism
3 aastat tagasi

järelikult tuleb teine üürimaja veel ehitada.

Agu
3 aastat tagasi

jajah, kas läksite selle reklaam-promomise õnge kohe? Elamurajoone ehitatakse ka niiviisi, et näidisbronnitakse juba palju kortereid ära ja siis loodetakse sellega huvi tekitada ja hinda üles kruvida. Müügitöötajad leiavad alati kavalaid käike, et ullikestelt raha rohkem saada. Äriks nimetatakse sellist tegevust

Üüriline
3 aastat tagasi

Selge.