Heiki Kranich müüs ridaelamu ja maatüki Koit Uusile

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula
Heiki Kranich. Foto: Arvo Tarmula

Heiki Kranichi majandushuvide deklaratsioonist nähtub, et riigikogu liige müüs aasta alguses talle kuulunud enam kui 19 hektarit maad Otepää vallas Koit Uusi firrmale Uuemõisa Invest, kirjutas Äripäev.

Samal ajal on uue omaniku leidnud ka Kranichile kuulunud ridaelamu Haapsalus. Majandushuvide deklaratsiooni andmetel vähenesid Kranichi kohustused Uuemõisa Investi ees: kui läinud aastal oli Kranichi võlgnevused ligi 384 000 eurot, siis tänavu veidi üle 317 000 euro. Deklaratsioonist on kadunud Kranichi isiklik laen Uuemõisa Investile 69 000 eurot.

Suurem osa ehk ligi 275 000 eurot Kranichi varalistest kohustustest on seotud sellega, et ta käendas Uuemõisa Investi laenusid rmale Hazarra Naxibullah (varasema nimega W-Trade).

Kranich keeldus Äripäevale oma varandusliku seisu kohta kommentaare jagamast. „Mõelge ise välja,” soovitas ta. Samuti polnud ettevõtja Uus nõus rääkima oma laenusuhtest riigikogu liikmega. “Ma ei soovi rääkida ega soovi ka kirjalikke küsimusi lugeda,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Kõikide sahkerdajate normaalne lõppakord.Tegelikult oleks pidanu maadevahetuse pärast kohtu all olema aga tema oli aus saunamee !

võib
4 aastat tagasi

arvata, et see – need on fiktiivsed tehingud, kui Kranich arvab, et peab tagamaad ise välja mõtlema,raha on ju Kranichi taskus ja uus on selle eest teenust saanud.tegelikult on mõlemad rahul ja nüüd on vaja nii kaua skeemitada, et ajakirjandus rahule jääks ,küll Kranichil ikka seda va puru on rääkimata uusist- uusil on vaja poliitilist katust ja tuge, aga see maksab ilmselt.

Murat
4 aastat tagasi

Mitte ei müünud, vaid need võeti võlakatteks. Kraanimees on paljas kui kirikurott, kuigi töötas kõrgepalgalisena eesti lotos ja saab riigikogulase tasu.
Loll vana pankur ei saa isegi selliste sissetulekute abiga ära elatud.