Galerii: Haapsalu raamatukogu tähistas Ernst Enno sünniaastapäeva

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10
Kirjaniku lapselapse Elin Toona kirja luges ette Mati Puhm. Malle-Liisa Raigla

Haapsalu raamatukogu töötajad tähistasid täna Ernst Enno 145. sünniaastapäeva kogunemisega luuletaja haual, kuhu kohaletulnud asetasid lilled ja küünlad.

Raamatukogu töötaja Mati Puhm luges ette kirjaniku lapselapse Elin-Kai Toona kirja, kus Toona tuletas meelde, et Enno soovis oma hauale kirsipuud. Raamatukogu direktor Ilme Sepp pakkus välja, et kuu aja pärast, kui tähistatakse Enno päeva, võiks ka puu hauale istutada. Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus kiitis mõtte heaks.

Emakeeleõpetaja Ülle Ehala tuletas oma kõnes meelde, et Ernst Enno sünnikuupäev on vale – sünnikuupäevana on kirja saanud tema ristimiskuupäev.

Lisaks avas täna raamatukogu Ernst Enno veebilehe, kuhu on kogutud luuletaja elu ja loomingut ning juubeliaastate kirjanduspäevi kajastavad materjalid. Veebilehte täiendatakse järjepidevalt.

Samuti on raamatukogus väljas raamatunäitus „Müstiline ja hingeline Ernst Enno kadunud kodu otsimas“ , mida täiendavad lugemissaali vitriinides Ernst Enno kohver ja teised Ennode pere esemed, kõik asjad tõi Eestisse tagasi Elin Toona ning laenutussaali vitriinides Ernst Enno teosed.

Enno päev koos traditsioonilise ringkäiguga luuletaja hauale ja mälestussamba juurde ning kirjandusõhtuga raamatukogu lugemissaalis toimub kuu aega hiljem, 8.juulil.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments