Lihula tulistamises sai surma juhuslikult mööda sõitnud naine (kl 13.10 lisatud galerii)

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne prefekt Kaido Kõplas ja
Lääne prefekt Kaido Kõplas ja

Lihula tulistamises sai surma juhuslikult mööda sõitnud autos olnud naine, vigastada said ka tema mees ja kaks last, lapsed on praegu haiglas raskes seisus, selgus täna kell 10 alanud pressikonverentsil, kus jagasid selgitusi Lääne prefekt Kaido Kõplas ja Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kristine Tamm.

Lihula lähedal suvekodu omav 32aastane mees tulistas täna öösel Lihula tankla lähistel surnuks kaks inimest, kolm inimest sai viga, neist kaks on praegu haiglas raskes seisundis.

Lihula tulistamine sai alguse liiklusõnnetusest, mille põhjustas esialgsele infole tuginedes 32-aastane Subaruga sõitnud meesisik. Juhtum leidis aset Lihulas tankla juures 32-aastane mees lahkus sündmuskohalt ning sealt järgnes tema Subarule mootorrattur,
Õnnetuspaigalt lahkumisele järgnes tankla lähistel tulistamine. Esimeseks ohvriks kujunes mootorrattur, kes suri sündmuskohal saadud vigastustesse.

Samuti avas tulistaja tule ühe auto suunas, milles oli kokku neli inimest: mees, naine ja kaks väikest last. “See auto, mida tulistati, ilmselt sõitis sealt juhuslikult mööda,” lausus Kõplas.

Autos olnud naine suri saadud vigastustesse. Mees ja kaks last said viga ning nad on praegu meedikute hoole all. “Teame, et tulistamisel pihta saanud täiskasvanud on lubatud kodusele ravile, lapsed on raskes seisus haiglas ravil,” ütles Kõplas.

Kinnitamata andmetel suri saadud vigastustesse üle 50-aastane kohalik apteegipidaja ning autos viibis temast mõned aastad vanem abikaasa, lisaks istusid autos nende lapselapsed.

Kõplase sõnul oli öösel kohapeal üle 50 politseiametniku. Kiirreageerimisüksus jõudis kohale 45 minutiga. “Politsei piiras relvaga liikuva inimese ümber ja toimus tulevahtus poltseinikega, üks politseinik sai pihta kiivrile ja vigastatud ta pole,” ütles Kõplas.

Juhtivprokurör Kristine Tamm selgitas, et kinni peetud mehele esitatakse kahtlustus mõrvas. “Toimunu on kogukonda šokeeriv. Esmaseid uurimistoiminguid viiakse läbi neil minutitel ning teeme omalt poolt kõik, et sündmuste asjaolud võimalikult kiiresti välja selgitada.”

“Selle inimese (tulistaja) suvekodu on seal lähedal, kuid ta elab ja töötab Tallinnas,” lausus Kõplas. 32-aastasel mehel on kehtiv relvaluba. “Saame täna öelda, et inimene oli tarvitanud alkoholi, aga eksperdid teevad kindlaks, kui suur joove tal oli.”

“See inimene on olnud seadusega pahkusis,” ütles Tamm.

Öine tulistamine Lihulas
Fotod: Eduard Laur

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
4 aastat tagasi

kui see relvaluba oli tal seaduslik,siis viimane aeg see seadus ümber teha.Ennekuulmatu,et kriminaalselt karistatul on relvaluba…..või siis saadi see kuidagi ebaseaduslikult….sel juhul tuleks karistada isikut,kes andis loa.

Selge
4 aastat tagasi

See advokaat ūtleb et sikklimees tegeles ebeseadusliku jälitustegevusega ja jokk!

Ekspert
4 aastat tagasi

Praegu on võtmeküsimus- miks oli mehel kehtiv relvaluba, kui ta 2008. aastal tulistas kortermaja akendesse ja süüdi mõisteti? Kes andis telle relvaloa?

Pamp
4 aastat tagasi
Reply to  Ekspert

Relvaluba antakse kohe, kui psühiaater kirjutab tervisetõendi ja ta teeb eksami ära.
Küsiks parem, kes oli psühiaater. Arvata on, et mõni tuttav, sest ta ise ka nn meedik.

Pole
4 aastat tagasi

Ime kui hea advokaadi töö tulemusena jäävad hukkunud veel sūūdi ka -võimalik vaid Eestimaal !

Ülo
4 aastat tagasi

Sügav kaastunne lähedastele ja jõudu paranemiseks lastele! Hingehaavad paraku jäävad aga igaveseks…

Vaim
4 aastat tagasi

Loodame,et mõrtsuka üle ei mõisteta Haapsalu kohtus. Siinsed karistused on olnud mõnigi kord väga leebed. Ja loomulikult hea käitumise eest poole pealt vabaks,mis on kannatanute mõnitamine.

Ei ütle
4 aastat tagasi
Reply to  Vaim

Vaevalt küll et haapsalus pigem pärnus sest lihula ju ei kuulu haapsalu alla enam

Hea okkupant
4 aastat tagasi

Hea põhjus keelata relvad eestis, aga äkki algavad protestid selle vastu orjaliku kaelarihma nimeni koronaviirus?

Pamp
4 aastat tagasi

Kaua seda nime saladuses hoitakse.
Mikk Tarraste

jah
4 aastat tagasi

Seadusega pahuksis ja retsil relvaluba

Pamp
4 aastat tagasi

Sõitis purjus peaga, tegi avarii ja keegi mootorrattur hakkas jälitama.
Seda olen ammu kuulnud, et relvaluba pidi palju lihtsamini saada teha, kui juhiluba.
Tahaks teada psühhiaatri nime, kes taolisele tondile tervise tõendi andis.
Aga kaitseliit on ammu teada joodikuid ja pätte täis.

Norm
4 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Kuule pamp… sellel vennal pole hetkel juba ammu mingid seost Kaitseliiduga.