Steni muinasjutuvõistlus jagas Haapsalus auhindu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Arvo Tarmula fotod

Sten Roosi 28. muinasjutuvõistluse võitjad said medalid kaela ja lillekimbud pihku Haapsalu lasteraamatukogus.

„Seekord tuli kevad teisiti ja suurt auhinnapidu meil ei ole, aga oleme ikkagi Haapsalus, sest võitjate seas on lausa kuus siinset last,” ütles Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone. Ka võistluse 1. koht tuli seekord Läänemaale – võitis Palivere põhikooli 7. klassi õpilase Helen Carmel Boyersi muinaslugu „Eesti keel ja uued sõnad”.

Haapsalu ja selle ümbruse lapsed ning 2.-3. koha võitjad said auninnad kätte žüriilt, ülejäänutele saaadetakse need postiga koju.

Sten Roosi 28. muinasjutuvõistlusele laekus 367 tööd 70 koolist üle terve Eesti. „Geograafia on muljetavaldav,” ütles žürii liige ja Haapsalu lasteraamatukogu bibliograaf Krista Kumberg. „Ei ole nii, et domineerivad suured linnad nagu Tallinn ja Tartu. Muinasjutte on Eestimaa igast nurgast, saadavad väikesed maakoolid.”

Žürii andis välja 28 auhinda. Kõik võitnud lood olid väga heas eesti keeles. Kumbergi sõnul kajastub laste muinasjuttudes kõik ühiskonnas toimuv. „Eks näis, kas tuleval aastal tulevad tõve- ja kurja viiruse lood,” arutles Kumberg. Tänavu kirjutasid lapsed palju metsa ja selle raiumise teemal. Et oli eesti keele aasta, oli ka hulk lugusid eesti keelest. „Ja on üks tegelane, kes muinasjuttudes laiutab – lohe,” ütles Kumberg.

Sten Roosi muinasjutuvõistluse asutasid haapsallased Ann ja Ants Roos oma poja Steni mälestuseks 1993. aastal. Tänavu oleks Sten Roos saanud 50aastaseks.

Võitjad Läänemaalt

  • 1. koht – Helen Carmel Boyers, Palivere kooli 7. klass, „Eesti keel ja uued sõnad”
  • Haapsalu linnavalitsuse auhind – Gloria Luisa Eberle, Haapsalu põhikooli 6. klass „Muinasjutt parimast iseendast”
  • Lääne Elu auhind – Irene Luiga, Palivere kooli 5. klass, „Kuidas fööniksid põlema hakkasid”
  • Läänemaa keskraamatukogu auhind – Matthew Alan Boyers, Palivere kooli 9. klass, „Pääsuke ja eesti keel”
  • Leelo Tungla auhind – Karoliina Lääne, Palivere kooli 9. klass, „Keeleuni”
  • Rooside auhind – Mai-Liis Vikman, Oru kooli 8. klass, „Kohtumine metsateel”
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments