Laste suvelugemine laieneb sel aastal üle terve Läänemaa

Kolmandat aastat toimuvat laste suvelugemise väljakutset pakuvad tänavu kõik Läänemaa raamatukogud.

„Hea raamatu lugemine on suurepärane koostisosa õnneliku lapsepõlve retseptis. Ja mis saab veel parem olla, kui lugeda suvevaheajal, ükskõik millal, ükskõik kus. Just selle võimaluse meeldetuletamiseks sobib suvelugemise väljakutse eriti hästi,” ütles lasteraamatukogu juhataja Jaanus Kõuts.

Juuni alguses saavad lapsed raamatukogudest küsida raamatusoovitustega lugemispassid, kus kolmekümnest soovitatud raamatust tuleb läbi lugeda vähemalt seitse ning vastata raamatukoguhoidja küsimustele raamatu kohta. Soovitatud raamatud on mõeldud kolmel tasemel lugejale: algajale, edasijõudnud ja vilunud lugejale.

„Valisime raamatud nii, et oleks lugeda midagi nii uutest ja huvitavatest kui vanematest ja väärtuslikest lasteraamatutest. Teemadering on lai, lugemist ootavad lood ulatuvad salapärastest juhtumitest nalja ja naeruni,” tutvustas Krista Kumberg valitud raamatuid.

Iga taseme jaoks on lugemispassis keskmiselt kümme raamatut koos kaanepildi ja sisututvustusega. Iga loetud raamatu kohta saab laps endale lugemispassi templi ja seitse templit kogunud ning seega väljakutse edukalt läbinud laps saab kutse suvelugemise lõpetamisele.

Esimesel aastal kui Haapsalu lasteraamatukogu suvelugemisega alustas läbis selle edukalt 12 last, eelmisel aastal oli lõpetanuid juba ligi 60 ja Läänemaalt osales suvelugemises seitse raamatukogu. Tänavu pakuvad suvelugemise võimalust kõik Läänemaa raamatukogud ning on loota veelgi suuremat osalejate arvu.

Suvelugemise väljakutse edukalt läbinud lapsi ootab 26. augustil lõpupidu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments