Steni muinasjutuvõistluse võit tuli Läänemaale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Steni muinasjutuvõisluse võitja Helen Carmel Boyers Paliveres koos eriauhinna võtnud venna Matthew Alan Boyersiga. Arvo Tarmula

Steni muinasjutuvõitluse võiduloo autor Helen Carmel Boyers õpib Palivere kooli 7. klassis ja tahab saada ajakirjanikuks või näitlejaks.

Boyersi loo kaunist neiust nimega Eesti Keel valis žürii välja 367 jutu seast. Võit oli autori jaoks üllatav, aga loo kirjutamine ise – ei midagi erilist.

„Õpetaja ütles, et kirjutame eesti keele kohta töö, sest oli eesti keele aasta. Tegime selle jutu valmis ja saatsime konkursile,” ütles Boyers.

„Vaimukas lugu ilusas eesti keeles,” ütles Boyersi muinasjutu kohta žürii liige Krista Kumberg.

Konkursil sai auhindu veel kolm Palivere kooli õpilast – võitja vanem vend Matthew Alan Boyers ja Karoliina Lääne 9. klassist ning Irene Luiga 5. klassist.

„Kõik, mis sai saadetud, sai ka auhinna,” ütles Palivere kooli eesti keele õpetaja Margit Ülevaino. „Niisugust asja ei ole küll varem olnud.”

Auhinnad saabuvad – nagu kriisiajal ikka – võitjaile pakiautomaati. 4. juunil aga on Haapsalu lasteraamatukogus kavas väike pidu Läänemaa lastele, kes auhindu said – neid on seekord kuus.

Steni muinasjutuvõistluse algatasid haapsallased Ants ja Ann Roos oma poja Steni mälestuseks 1993. aastal.

Kõiki võitjaid vaata siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Palju õnne
3 aastat tagasi

Nii äge:)

Rae
3 aastat tagasi

Palju, palju õnne!