Avalik testimine kestab Haapsalus mai lõpuni

Testiproov võeti otse autost. Malle-Liisa Raigla
Testiproov võeti otse autost. Malle-Liisa Raigla

Avalik testimine kestab Haapsalus vähemalt mai lõpuni.

„Haapsalu ja Läänemaa inimestel on võimalik perearsti saatekirja alusel tasuta testida end aktiivse koroonaviiruse suhtes vastavalt terviseametiga kokkuleppele mai lõpuni. Testimise strateegia osas alates juunist käivad valituses arutelud,” ütles testimise koordinaator, Medicumi juht Tõnis Allik.

Avalik testimine algas Läänemaal 17. aprillil. Kokku on Qvalitase bussi ja telgi juures 15 korraga võetud proov 540 inimeselt. Sellele lisanduvad proovid, mis on võetud inimeste kodudest.

„Haapsalus käinud proovivõtu õed kiidavad proove andma tulnud inimesi, kes on aegadest hästi kinni hoidnud, dokumendid kaasas kenasti ning ebameeldiva ninaneelu proovi andmisel väga mõistlikud ning tänulikud Qvalitase inimestele olnud võimaluse eest. Ka kohalike perearstidega on koostöö hästi sujunud,” ütles Qvalitase arstikeskuse juht Tõnu Velt.

Reedeni abistas testide võtmist kaitseliidu Lääne malev, logistikaga on abiks olnud ka Rally Estonia vabatahtlikud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
3 aastat tagasi

natuke vara ei ole siit ära kolida? asi alles hakkab tuure üles võtma.