Ööpäevaga lisandus kuus positiivset testi

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixaby

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 654 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kuus ehk 0,9 protsenti osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kolm positiivset Ida-Virumaal, üks Harju- ja üks Pärnumaal. Ühe positiivse tulemuse saanul rahvastikuregistris maakonna tunnus puudus.

10. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 51 inimest, neist viis on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 276 inimest, lõpetatud on 285 haigusjuhtumit.

Tervenenud on 1224 inimest, neist 750 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (61,3 protsenti). 474 inimese puhul (38,7 protsenti) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Eestis on kokku tehtud üle 63 000 esmase testi, nendest 1 739 ehk 2,7 protsenti on olnud positiivsed.

Maailmas on koroonaviirusesse nakatunud üle nelja miljoni inimes, viiruse tõttu on surnud ligi 280 000 inimest.

Viirus levib endiselt, oluline on hügieen ja distantsi hoidmine.

Terviseamet tuletab meelde, et koroonaviirus levib endiselt nii Eestis, naaberriikides kui ka maailmas. Kuigi 11. maist avatakse taas kaubanduskeskused, kestab eriolukord 17. maini.

Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2+2 reegel: koos tohib liikuda kuni kaks inimest, teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahet. Kaupluste ja söögikohtade külastamine tuleb läbi mõelda ja endiselt tuleb lisaks 2+2 reeglile pöörata tähelepanu käte hügieenile. Haigussümptomite ilmnemisel tuleb püsida kodus ja helistada oma perearstile.

Kaubanduskeskustes võib müügi- ja teenindussaalid ning toitlustusasutused avada juhul, kui seal tagatakse desinfitseerimisvahendite olemasolu ja peetakse kinni 2+2 reeglist. Reeglid kehtivad ka kaubanduskeskuste üldruumides ja teenindussaalides ning toitlustusasutustes väljaspool kaubanduskeskusi.

Kaubanduskeskustes asuvates toitlustusasutustes, kus seni toimus üksnes toidu kaasamüük, võib alates 11. maist toitu pakkuda ka kohapeal. Toitlustusasutustes tuleb järgida 2+2 reeglit ja paigutada söögilauad nii, et oleks tagatud laudade vahemaa kaks meetrit ning lauas saaks istuda maksimaalselt kaks inimest (piirang ei kehti peredele).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments