Lõps ja Lepp jäid lõplikult süüdi

BNS

Riho Lepa (paremal) kaitsja Erki Kergandberg (vasakul) ja Alo Lõps esmaspäeval Haapaslu kohtumaja ees. Foto: Arvo Tarmula
Riho Lepa (paremal) kaitsja Erki Kergandberg (vasakul) ja Alo Lõps Haapaslu kohtumaja ees. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp ja OÜ Haapsalu Linnahooldus juhatuse liige Alo Lõps jäid neljapäeval lõplikult süüdi riigihanke nõuete rikkumises.

Lepa kaitsja Erki Kergandberg ja Lõpsi kaitsja Anu Toomemägi vaidlustasid meeste süüdimõistmise riigikohtus, kuid seal ei võetud nende kassatsioonkaebusi arutusele.

Kuna riigikohus kaebusi ei aruta, siis jõustus Lepale mõistetud rahaline karistus 20 599,80 eurot ning Lõpsile mõistetud rahaline karistus 8710,80 eurot.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Leppa ja Lõpsi tahtlikus riigihanke menetluse nõuete rikkumises ühele hankes osalejale eelise andmise eesmärgil.

Süüdistuse järgi tegid Haapsalu Linnahoolduse OÜ nõukogu liige ja Haapsalu linnavolikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp ning OÜ Haapsalu Linnahooldus juhatuse liige Alo Lõps kõik endast oleneva, et 2018. aasta suvel korraldatud hanke võidaks just Silberauto Eesti AS-i pakkumine.

„Süüdistuse järgi tugines Alo Lõpsi poolt teehoolduseks mõeldud veoki ostuks koostatud pakkumuskutse täielikult Silberauto esindajalt saadud andmetele,” on prokurör Küllike Kask varem selgitanud.

Mõlemad mehed on parteitud, kuid kuulusid kunagi varem Reformierakonda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
61 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Optimist
3 aastat tagasi

Poisid on nii naeruste nägudega. Ilmselt läks kõik hästi 🙂

Onu uno pargi tänavalt
3 aastat tagasi

Alo oi alo kui raske on olla. Miks ei saanud uimasega rahulikult äri ajada. Näe kõik panevad ju tanki.

Irka
3 aastat tagasi

Pole ju normaalne et üks ja sama persoon on linna eesotsa 20 aastat. Tekib oma sõpruskond kes ajavad asju oma suva järgi. Midagi olulist ei tehta. Linna tänavad ja kõnniteed on võimatud.

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Irka

Kuidas ei tehta midagi? Kuu peal olete elanud või? Alles oli suur Tallinna maantee remont ja kõrvaltänavad selle järel. Spordihooneid on ehitatud jm. Mis inimene te olete, tehke silmad lahti ometigi.

Irka
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Tall. mnt. tehti riigi kulul

Heinz
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Tallinna maantee remont riigi kulul, millised kõrvaltänavad on saanud linnaeelarvest uue katte? Ja spordihooned kah veel, millised? Kuule vennike, sa ei ela vist üldse Haapsalus, kui ajad sellist loba.

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Heinz

Tallinna maanteele tulid mingid mehikesed pealinnast ja arvasid, et remondivad ära või? Väheusutav, et Haapsalu linnapea sellest midagi ei teadnud.

ollalaa
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Tallinna maandtee on riigi maandtee,loomulikult seda saab remontida!!!!!!Aga liina tänavad!?

Suli
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Oi oi kui palju on tõesti ehitatud. Võrreldes kasvõi Paide või Türiga on Haapsalus ehitatud suur null 0. Tallinnas on ainuüksi Kadaka teel ehitatud 10x rohkem 5 aastaga, kui Haapsalus 30 aastaga.
Haapsalusse sisse sõites on tunne nagu saabusid 90-ndatesse.

Siiboja
3 aastat tagasi
Reply to  Suli

Nii on , aga Fra Mare on vähemalt õitsemas

Madis
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Teadmiseks sulle, et Tallinna maanteed remondib riik mitte linn.

Mõtlik
3 aastat tagasi

Mind huvitab nüüd, et kes selle raha mis linn õigusabile kasutas, tagasi maksab? Mis alusel üldse otsustati seda teha, see jääb ka arusaamatuks. Lihtsalt niisama võiks ju iga inimene omale ennem kohut õigusabi osta ja kuulutada, et kohus ning prokuratuur on ebaõiglased.

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Mõtlik

Küsite vales kohas. Siin te vastust ei saa, pöörduge palun otse lv poole!

Kus on õiglus
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Mitte linnavalitsuse vaid volikogu poole. Linnavalitsus on täidesaatev võim, linna eelarve kinnitab volikogu. Jääb üles küsimus – miks linnavalitsus Suklese isikus kulutas maksumaksja raha korruptiivsel moel sooviga oma kamraade süüst puhtaks pesta. Lepp ja Lõps, kui nad tundsid, et nad käitusid õigesti, oleksid ise pidanud õigusabi kinni maksma. Kuidas on võimalik, et linnapea kasutab linna rahakotti oma äranägemise järgi? Kas tõesti keegi selliseid teguviise ei jälgi? Mida see linnavolikogu revisjonikomisjon pimesikku mängib? Maksumaksjana ei taha ma küll, et kõik sedasi jääb.

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Kus on õiglus

Ikka vales kohas ju!?

Kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Mõtlik

Prokuratuur ongi ebaõiglane eriti üks proua sealt.

Imelik
3 aastat tagasi

„Süüdistuse järgi tugines Alo Lõpsi poolt teehoolduseks mõeldud veoki ostuks koostatud pakkumuskutse täielikult Silberauto esindajalt saadud andmetele,”

Jääb muidugi ka võimalus et kutset ei osatud lihtsalt vormistada ja kirjutati koolipoisi kombel lihtsalt labaselt “maha”. Sel juhul on tegemist muidugi lihtsalt ametisse sobimatusega.

Imelik
3 aastat tagasi

Aastaid on olnud juttu, et Haapsalus kipuvad linna ja erahuvid tihedalt sassi minema ja otsusi teevad ametnikud, kes huvidekonflikti tõttu peaks ennast sellest protsessist taandama aga ega see valija ajusse ei jõua (ilmselt mitte kunagi), sest “tsirkust” ju saab. Leib tundub ei paku hetkel huvi aga rahvastik väheneb ja lahkub…..

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Aga mida halba on siis linnaga juhtunud? See jääb küll arusaamatuks, et mida te nagu otsite. Kõik on hästi ju!?

Imelik
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Hästi? Siis meil ei oleks vist siin praegu midagi kommenteerida?

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Kas linnavalitsuse süü on , et mõni läheb ja mõni tuleb? Te ajate ise ka mingit imelikku paanika taolist juttu.

Imelik
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Küsin otse-“misasja” sa siin keerutad? Ametnikud ei suuda korraldada korralikku hanget ja sa väidad, et linnas on “alles gut”. Loogika logiseb vähekene?

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Imelik

mis see hange teid peaks kottima üldse!?

Imelikule
3 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Lähevadki sassi. Volikogu vajab ka aeg- ajalt värskendusteraapiat. Praktiliselt ühed ja samad näod. Ja esimesena üritavad volikokku pääseda just ärikad. Küsimus, kas sellest, et tordile lähemal olla, või suurest armastusest kodulinna vastu ?

Käo Paul
3 aastat tagasi
Reply to  Imelikule

Iga kloun tahab oma buratiinot linna ajalukku jäädvustada. Nagu eided.

Pook
3 aastat tagasi

Need närused mõned tuhanded pole neil mingi probleem ära maksta, kui üldse maksavad nagu Viiol paar kümpi aastas.
Vaja oleks meestele üht korralikku parandus töölaagrit. Iga päev varahommikust õhtuni metsa langetada nagu Gulaagis. Vot see suunaks mehed õigele teele.

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

Metsa küll pole vaja langetada, aga põlldudel oleks sügisel küll ju tööjõudu vaja juurde saaki koristama. Hea mõte Pook, kuigi sa pole see päris.

oletus
3 aastat tagasi

Agu, võib-olla kohtunik arvas ka,et reformierakondlased ning tegi sellest järelduvalt oma otsuse. Aga arvamus on oletus, millel pole tõepõhja all.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  oletus

Ai ai ai, hakkate kohtunikku kahtlustama erapooletute otsuste tegemises või? Väidate, et on poliitiliselt kallutatud ja sellest ka tehtud otsused? Ma soovitaks teil end ise üles anda laimu levitamise eest, ennem, kui teie ip aadressi järgi teile järele tullakse!

Sasse
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ähvardate röövimisega ja tekitate minule hirmu ja perele samuti. Avaldus kirjutada vist vaja.

Agu
3 aastat tagasi

Reformierakondlased jällegi, miks mind üldse ei pane imestama!

Sõdur
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Agu sa ei oska lugeda või, olid reformierakondlased

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Sõdur

MIs seal s vahet on, et olid. Naljatilk. Kui kuumaks hakkas minema astuti välja lihtsalt, egas mõtteviis sellega ei muutunud ju! Inimese loomust nagu suht võimatu muuta, kui teada tahate.

Teadmiseks,
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Teadmiseks, erakonnast lahkusid nad enne kui seekord volikokku said. Nad olid Suklese kambas ja koos kandideerisid ka. Mis siis nüüd edasi?

Pärn
3 aastat tagasi

Arvan, et need poisid pole sellist karistust ära teeninud. Selle afääri tga on arvatavasti Suku, kes seda protsessi suunas. Miks muidu oli tal vaja kallist juriidilist abi otsida maksumaksja raha eest

kops ja maks
3 aastat tagasi
Reply to  Pärn

kui sinu niiöelda” poisid” kartsid protsessis osalemisest loobuda ning bossile ei öelda, siis peavad nad selle eest maksma..ja niikaua maksavad kui kops läheb üle maksa ja poisid “mehemaks” muutuvad.

kops ja maks
3 aastat tagasi
Reply to  kops ja maks

mina olen optimist ja vaatan alati asja helgemat poolt-hea, et autot nagu salakaupa ei konfiskeeritud ja pressi alla ei saadetud. Loodame, et auto teenib kõik tasa. Andku jumal talle pikka iga.